#1 2021-04-15 14:09:15

5er
Потребител
Registered: 2006-03-19
Posts: 3

Помощ за замяна на Stiga ALMANA Sound NCT Synergy Tech с други гуми

С големи прекъсвания играя от доста години, но напоследък ми се отвори повече време и започнах по-често. На времето си бях взел Stiga ALMANA Sound NCT Synergy Tech, комбинирани с Donic Waldner Dotec AR, от която коминация за моето ниво съм супер доволен - успях доста да им се нагодя, а и самите гуми и дърво не са кой знае колко трудни.
     Поради зачестилата игра дойде време да сменя гумите, но изобщо не мога да се ориентирам -  с какви? Не ми трябва да се качвам на много по-високо ниво (не говоря за цената), тъй като имам още много да уча, но и не искам да падам по-долу от тези гуми. Общо взето желанието ми е да се получи постепенно надграждане. Знам че не са (а и не бяха) много популярни, тъй че трудно ще се намери някой да даде съвет от личен опит, но все пак, надявам се... Ако бяха налични тези гуми, бих си ги взел отново, тъй като със сигурност има какво да науча още с тях.
Та:  на ТОВА дърво (с тези гуми по спомен, общата тежест беше около 173-5 гр.) какви НОВИ гуми? Това за саунда, въобще не е важно, но ще е забавно, ако го има. Надявам се на отговор от личен опит. Играя по 1-3 часа дневно, по скоро за придобиване на техника, отколкото за състезание. Бекхенда ми спори повече, но настоявам и върху форхенда! Важен ми е контрола, но искам и повече спин! НЕ съм супер нападател, по-скоро ALL + Виждам че се получава доста противоречиво, но... това е.
Ако се намери отговор, моля, дайте съвет и за лепилото!!!
благодаря предварително!
Петър


Изключен

#2 2021-04-15 16:34:10

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 783

Re: Помощ за замяна на Stiga ALMANA Sound NCT Synergy Tech с други гуми

Привет. Не съм играл нито с дървото нито с гумите. Играл съм с доста други неща обаче. При положение, че си пазиш дървото имаш първата добра новина. Sound   всъщност е доста важно защото това са най меките гуми на отделните серии, а също така това са и най бавните гуми на тази серия съответно и с най много контрол. На теб гумата ти е допаднала именно заради страхотната обратна връзка която имат тези гуми. Аз също много ги харесвам, но имат редица особености и  много малко хора играят с тях.  Погледнах за справка какви характеристики дават за тази гума и се озадачих - Скорост 9,5  за саунд гума е много малко  вероятно при положение, че Т05  има показател от  9.3. Как да е,  подобна постройка на гума има TIBHAR NIMBUS SOFT, т.е. повече скорост и по малко въртене.   NIMBUS серията имат силно изразен катапулт ефект и ниска дъга на топката или да го кажем нисък ъгъл на отскок. Посочвам умишлено не  Sound версията на NIMBUS защото пише , че тази ALMANA   за Sound версията си  има твърдост на подложката 3,5 т.е. значително повече от другите Sound гуми. Ако питаш мен хубава саунд гума е AURUS на  TIBHAR. При всички случаи с това АЛЛ дърво  и мека гума ще можеш да играеш добре близо до масата , на средна дистанция ще губиш сила. Ако обаче си АЛЛ  играч комбинацията е добра. На XIOM ELITE  моделите отговарят на САУНД гуми но характеристиките се различават поне на  хартия от тези на АЛМАНА. Ако те интересува друго питай.

Изключен

#3 2021-04-15 20:02:19

RobbeR
Потребител
Registered: 2017-08-22
Posts: 259

Re: Помощ за замяна на Stiga ALMANA Sound NCT Synergy Tech с други гуми

https://revspin.net/rubber/xiom-vega-europe.html

Xiom Vega Europe предполагам биха ти свършили добра работа, понеже са евтини и близки до твоите  http://tennisdiscount.eu/index.php?main … cts_id=622.
Трудно ще намериш гуми леки като старите ти, ако не са саунд гуми, а Европите се доближават по тегло до тях и пак са меки и с доста контрол и приличен спин. Ъгъла на отскок пак е по-скоро между нисък и среден. Аз също смятам, че показателите на твоите гуми в сайта не са реални, понеже не съм виждал толкова бърза саунд гума, а с толкова нисък ъгъл на отскок.
Дървото ти обаче гледам, че е доста леко ( 70-75 гр. ) така че и с по-тежки гуми пак няма да е кой знае колко тежка ракетата. Имай в предвид обаче, че каквито и гуми да сложиш на това дърво, няма да имаш мощ както с нападателните дървета било с карбон или без. Един познат играеше с Т05 на алл+ дърво Доник 75 гр. и пак беше зле работата. Затова си прецени дали наистина искаш да продължиш с него или е време за следващо ниво на развитие.

Последно редактирано от RobbeR (2021-04-15 20:03:01)


Andro Treiber CI OFF
FH: Xiom Omega V Tour
BH: Xiom Omega V Tour
https://tv.ittf.com

Изключен

#4 2021-04-19 15:19:50

5er
Потребител
Registered: 2006-03-19
Posts: 3

Re: Помощ за замяна на Stiga ALMANA Sound NCT Synergy Tech с други гуми

Благодаря за отговорите, полезни неща научих! Ще се съобразя с мненията ви, явно е че трябва да ъпгрейдвам и екипировката, а и себе си!

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB