#21 2018-10-24 22:50:26

danisius
Потребител
От Бургас
Registered: 2006-03-12
Posts: 835

Re: Впечатления от Тенерджи 25

Днес тествах за кратко Тенержди 25 1.9 с един слой фалко лонг екстрийм - сложих го на  Victas Quartet SFC еластично дърво в диапазона OFF-/OFF.
Поиграх с нея на форхенд за няколко минути просто да видя дали ще мога да вкарам топчето в масата.
Гумата наистина се чувства по различно от всичко останало с което съм играл, като усещане няма нищо общо с 05 която не харесвам за форхенд но ми допада на бекхенд. 25 е  супер е за игра близко до масата контри топспин директно докато топката е във възходяща фаза, невероятна е за сервиз става изключително къс и нисък.
Идните дни ще взема до поиграя на геймове с тази ракета да видим как ще е.

Последно редактирано от danisius (2018-10-24 22:52:08)

Изключен

#22 2019-10-25 12:56:06

jeronimo
Потребител
Registered: 2018-07-23
Posts: 43

Re: Впечатления от Тенерджи 25

Преди 3-4 месеца купих няколко дървета и гуми та бях взел и едно Тенержи 25 мах. и изпробвах набързо всичко като на Т 25 не обърнах особено внимание.
След остяване кое не ми допада, разпродадох дърветата и си оставих 5-6 гуми, които почнах да тествам в комбинации.
Преди 20 дена лепнах Тенежи 25  на F- дърво Тимо Бол W5, като я сложих на Бекхенд.
Впечаленията ми от гумата са аналогични с гореспоменатите от колегата danisius, като ще допълня, че освен къс и нисък сервиз, гумата прави невероятено бърз далечен нисък сервиз. Също така много добре посреща топчето и е с добра обратна връзка като не изисква прецизно подлагане, търпи леки грешки които прощава и връща топчето в масата. Нищо общо с  Т05 или Т64,  Sriver, Bryce Speed от които имам наблюдения.


Butterfly Timo Boll W5 + Гуми Бол

Изключен

#23 2021-01-21 15:03:59

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 783

Re: Впечатления от Тенерджи 25

Минало е доста време и моята игра със сигурност се е изменила. След като не намерих някой по обстойно да опише Т25 , а и ме глождеше от дълго време си купих такава ,но с дебелина 1,9 мм. По дебелите от 2,0 мм гуми нещо ги губя , като усещане при удар по топката. Та ето моите впечатления от гумата.  Тествано с дърво Ксиом Фиил НК за последната буква не съм сигурен. Дървото е с горен слой Хиноки след това някакви карбони и мисля среден слой Кири.  По важното е , че дървото е много сковано , почти отсъства вибрация, много меко усещане за топката при леки удари. В отделна тема ще пиша за дървото. Сега за гумата. Просто чукане върху хилката-  от другата страна бях сложил Т05 с дебелина 2,1мм за сравнение. Ако не гледате с коя гума удряте, а се съсредоточите само върху усещането и отскока на топката трудно ще различите с коя точно гума сте ударили. Т.е. при плоско удряне гумите са почти идентични. Изпробване на усета и отскок при  симулиран фалц. Тук вече между двете гуми разликата се усеща. При Т25 е много ясно изразен момента на захващане на топката. Може би поради по широките пъпки да е това усещане, но е изразено. При Т05 този момент е малко по "размит". Т05 катапултира малко по рязко топката. Топспин срещу подложена топка- ами нищо което да изпъкне на преден план т.е. каквото ще направите с Т05 ще го направите и с тази гума и пак при уговорката, че момента на захващане на топката е по ясно изразен. Топспин срещу подсечена топка. Не забелязах някакви разлики между двете гуми. Ако правите бавен топспин на паднала под масата топка Т25 според мен е малко по добрата гума, като задържането на топката да е малко по дълго или поне обратната връзка с топката да е по добра, но това може и да е от различните дебелини на гумите , които  имах. Опитах и да сека назад от масата срещу топспин на противника , амиии.... сече се , но ..... не влиза фалца, които би дала тънка гума. Имам предвид, че правих и сравнения с  Виктас 401 1,5мм. Пасивна игра над масата. Хм... тук като Т05 да се представя малко по добре, но малко. Т25 според мен е малко по чувствителна на идващото въртене , но пък твърдостта на гумата донякъде тушира този проблем. Така или иначе посрещане на сервиз, подложки срещу топспин си иска правилния подход все пак гумата си общо взето свиреп тензор. Заключение: Нюансите между Т05,  Т25   не са големи. Както обичам да казвам ако този анализ го направи Тимо Болл сигурно ще намери още доста скрити за обикновения потребител елементи. Т.е. спокойно може да се избере едната или другата гума за такъв като нас и играта няма нито да пострада нито да се подобри. На мен лично Т25 по ми харесва заради по спънатия катапулт и ясно изразеното първоначално хващане на топката много полезно ако приоритетно правите бавен топспин с много фалц т.е. игра само с гумата и малко участие на дървото. Ами това от мен на този етап.

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB