#1 2018-06-30 22:30:19

RobbeR
Потребител
Registered: 2017-08-22
Posts: 258

Интересно разкритие за китайските истински гуми

https://www.youtube.com/watch?v=YkdAxfA_3wE

Няма как да се разбере дали това е така по отиграванията на самите играчи, но все пак е интересна тезата  tennisAndro Treiber CI OFF
FH: Xiom Omega IV Pro
BH: Xiom Omega IV Pro
https://tv.ittf.com

Изключен

#2 2018-07-05 15:28:14

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 774

Re: Интересно разкритие за китайските истински гуми

След като на мен не ми стана ясно дали ЕмРатТич е мъж или жена което не е важно, но на мен ми е любопитно не мога да не отбележа , че е засегната интересна тема. С една част от нещата съм съгласен с друга не. Но това си е мое мнение. По отношение на ъгълът на хвърляне на гумата мисля, че важна роля играе геометрията на зъбите и колко далеч са разположени един от друг. И не само това разбира се. Еластичност, дебелина на горницата, твърдост на гъбата  и камара други неща дето аз не знам. В този ред на мисли не ми е ясно как чрез доработка можеш да направиш ъгълът на гумата да стане нисък. Добаротката по скоро  би оказала влияние в обратна посока  т.е. към повишаване на ъгълът на хвърляне на гумата. По скоро  гумите на тези състезатели са изработени специално за тях от самия производител с определени показатели поискани от самите играчи. Много  ми беше смешно как на Панагюрище 2016 мисля при срещите си Каракашевич ходеше и опипваше ракетите на противниците, вярно нямаше китайци па и  той по скоро гледаше самата ракета , а не конкретно да пипа  гумата. Има логика тези много добри играчи да ползват специална екипировка , която да не допада на  широкия  кръг любители.  Но евтини китайски гуми пробвах и то бая камарка. В крайна сметка се отказах от тях защото производството им често се различава , като качество, после  лошо съотношение обратна връзка към скорост и фалц на гумата. Цената им разбира се е без конкуренция. Не че не стават за любител, но пък от друга страна всеки сам си решава къде да си даде парите. Качеството ми на игра винаги е  било едно и също независимо с какви гуми играя, кефа обаче  е различен и при положение , че мога да си го позволя защо да не  си купя скъпите гуми. Със сигурност китайските гуми не са пригодни за широкия кръг любители. То може би затова и Т05  има такава популярност.

Изключен

#3 2018-07-05 16:15:44

RobbeR
Потребител
Registered: 2017-08-22
Posts: 258

Re: Интересно разкритие за китайските истински гуми

Мда за зъбите си прав, защото и по ревютата да речем на Бътерфлай дават че Т25 има по-къси зъби и разстоянието между тях е различно от това на Т05 Т64 Т80 .... а за това, че модифицират гумите според изискванията на играча пък е почти сигурно понеже са готови на всичко само и само топ играча да играе с тяхната марка без значение коя е тя . А Фандзендонг  примерно игра дълго време със Стига Инфинити ( май и сега е така ) обаче истината е, че ползва само капаците а реално дървото му е Вискария smile така че си правят каквото си искат пък пред нас излиза друго smile


Andro Treiber CI OFF
FH: Xiom Omega IV Pro
BH: Xiom Omega IV Pro
https://tv.ittf.com

Изключен

#4 2018-10-05 15:22:14

MERAKA
Потребител
Registered: 2012-02-21
Posts: 165

Re: Интересно разкритие за китайските истински гуми

Интересно колега,а от къде е сигурно,че Фан  играе с дърво Вискария с капаци на Стига??? Питам защото бях чул и за дървото на Овчаров,той играел с някакво бътерфлай но с капаци на Доник.

Изключен

#5 2019-04-26 09:52:17

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 510

Re: Интересно разкритие за китайските истински гуми

Здравейте, нормално е известните и високо платени играчи да ползват "маскирана" екипировка. Не зная в европа как процедират, но за КНР съм сигурен че националния отбор го подготвят със специфични гуми за всеки играч, както обяснява и емартич. Значи ако от юноша играе с едно дърво, то като стане известен сключва договор със спонсор. Трябва да рекламира. Ок но той не желае да си сменя дървото, а може би и гумите. Затова се получава така - С капаци smile (Виждал съм да играят с разцепено старо дърво и дълго не го сменят) В някои случай може и спонсора да му направи същото дърво или да пренадпише дърво като неговото,  а защо не и гумите. Както знаем на отбора се предоставят значително количество гуми за подмяна.
Пъвия ми спомен за това беше Jan Ove Waldner. Смени спонсора си Stiga с Donic Екипи Ленти - всичко видимо.
Факт е че има комерсилани гуми и то поне 2 класа например 30 лв TG Neo и около 60 лв Същите в провинциална версия с по-различна подложка и/или горница. Все пак са потребителски насочени за по-напредналите любители. Подоозирам че 90% от нас няма да харесат ракетата на Ма лонг и сие. Попадала ми е подобна ракета - OFF++ С бързи гуми- не я харесах преди години и сега не ми допада.

Последно редактирано от emillio (2019-04-26 09:54:50)


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB