#1 Общ форум » Защо трябва да тренирате тенис на маса? Какво развиват тренировките? » 2020-09-05 22:27:28

don Antani
Replies: 0

Защо трябва да тренирате тенис на маса? Какво развиват тренировките?

1. Сръчност, скорост на реакция.
120-170км./ч. - такава скорост може да развие топка в тениса на маса, а траекторията се променя след всеки удар. Противникът трябва да взема решения почти всяка секунда и да има време да направи необходимото движение.

2. Развива и усъвършенства вестибуларния апарат.
При игра вие постоянно наблюдавате топката, която променя посоката и се движи с невероятна скорост, е най-доброто упражнение за развитие на вестибуларния апарат.

3. Добро зрение. Акомодация на очите.
Едно от най-полезните упражнения за очите е да редувате поглеждане към обекта до вас, а след това в далечината. Когато играете пинг понг, постоянно наблюдавате топката, която е или близо, или далеч. В този случай топката също се движи в различни посоки. Такова обучение за очите помага за поддържане на отлично зрение,

4. Здраво сърце, издръжливост.
Бързото темпо на играта и интензивното равномерно натоварване помагат за укрепване на сърдечно-съдовата система, привеждане на налягането в нормално състояние. Кръвообращението се засилва още във втората минута на тренировка, следователно и консумацията на кислород също се увеличава. Различните видове аеробни натоварвания дават този ефект, но само в тениса на маса достига ли кислород толкова високо ниво .

5. Развитие на финната моторика.
Способността да извършвате много координирани и кратки движения в пространството. Пинг-понгът насърчава формирането на точен калиграфски почерк, помага за развитието на художествените способности. Часовете по пинг-понг са особено препоръчителни за деца, които намират трудно писането и четенето.

6. Отслабване.
По отношение на енергийните разходи, пинг-понгът заема 5-то място (разположено между тенис и плуване „на бюста“). Аеробните упражнения, бързото темпо и отсъствието на дълги паузи помагат за бързото отслабване.

7. Гъвкавост.
Тенисът на маса развива и поддържа висока подвижност на ставите. Включени китка, лакът, раменни и тазобедрени стави, гръбначен стълб. Гъвкавостта помага на играча да реагира на движението на топката със светкавична скорост и да реагира с точен удар. А в живота гъвкавостта дава възможност да се поддържа активен начин на живот до старост.

8. Развивайте експлозивна сила.
Скоростта на ръка с ракета е до 40км./ч. Играйте и вашата ръка ще може да прави остри и мощни движения по-бързо, а това умение е полезно дори при уличен бой.

9. Ще бягате по-бързо.
Позата на играча в пинг понг - крака в огънато положение - перфектно укрепва мускулите на долните крайници. Освен това, като бягане, пинг понгът укрепва дихателната и сърдечно-съдовата система. Честите игри за тенис на маса ще ви помогнат да подобрите представянето си не само в бягането, но и в колоезденето и в др. спортове.

10. Укрепване на костите.
Играта на тенис увеличава здравината на костите и тяхната плътност, чрез допълнително натрупване на костно вещество. Хората практикуващи спорт в млада възраст имат по-малък риск от развитие на остеопороза в напреднала възраст. Също така практикуването на тенис в по-напреднала възраст е важен фактор за заздравяване на костите.

11. Подобряване на емоционалното здраве и самочувствието.
Изследванията показват, че хората практикуващи тенис са по-жизнени и с по-добро самочувствие. За това способства не само психическото разтоварване от играта, но и възможностите, които тя да дава за социални контакти и общуване. Тенисът е спорт, който развива спортсменството и дава възможност за поддържане на добър социален живот.

12. Контрол над стреса.
Тенисът значително намалява нивата на стрес и тревожност натрупани в ежедневието. Умерените физически натоварвания при играта на тенис предизвикват отделянето на хормона серотонин, който има пряко отношение към положителното настроение. Някои автори посочват, че дори 20-30 минутна игра на тенис, може да има антидепресивен ефект и да повлияе на стреса и тревожността. Социалния елемент от играта и положителните емоции допълнително засилват ефекта на психическо разтоварване.
1599333863_health-benefits-of-table-tennis.png

Автор: Веселин Данев

#2 Re: екипировка » търся дърво Tibhar Stratus Power Defense » 2020-01-09 17:04:31

Темата е преместена в правилния раздел!

#5 Re: Общ форум » Съвет » 2016-07-08 23:07:00

Старите лепила са забранени, защото съдържат органични силно летливи разтворители, които са много вредни. Когато се използваше състезателите си презалпяха хилките преди всяка тренировка и състезание. Мисля, че е по-добре, че ги забраниха и въведаха тези на водна основа. Ако се остави по-дълго време дори фабрично запечатани старите лепила изветряваха.

#6 Re: Въпроси и отговори » Здравейте, » 2016-06-09 15:11:01

Как ти се струват тези дървета?
http://www.donic-bg.com/index.php/2012- … technology
Ако има някой, който да играе с такова може да пробваш и да видиш дали ще ти хареса. Успех!

#7 Re: Въпроси и отговори » В търсене на себе си. » 2016-06-02 15:14:43

Много зависи на какво ниво си. Ако не си толкова напреднал на мен лично комбинацията на Приморац с два рапида ми се вижда добра. А при по-голям напредък особено, ако тенираш и с треньор винаги можеш да смениш гумите с по-бързите тензори от рода на Тибхар Еволюшън, Тенерджи, Доник Блуфайр, Ксиом и т.н.

#9 Re: Въпроси и отговори » Избор на комбинация? » 2016-02-01 17:52:29

Разликата между Tenergy и Yinhe 9000E е огромна. Със сигурност няма да ти харесат, ако до сега си играл с Tenergy. Нискобюджетна гума, която няма да отговори на твоите изисквания съдейки по постовете отпреди това.

#10 Re: Въпроси и отговори » Избор на комбинация? » 2016-01-30 00:52:36

Ако си поръчаш оригинална провинциална или национална версия, според мен избора ще е добър. Едната е разработка за провинциалните отбори в тяхното първенство, а другата за националните гарнитури. Само да не попаднеш на някой фалшификат. Lao Bao има опит с тези гуми и може да си каже мнението.  tennis

Board footer

Powered by FluxBB