#71 2020-01-18 16:37:46

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 774

Re: Синдром на превключването

На нивото на което играя аз  5-6 тоспина един срещу друг са рядкост. Бих казал че и на ниво Б  и А група не е често това. Ами на мен ми е трудно да преценя къде  противника ще прати топспина си особено ако това не е по двата края на масата. Често и в резултат на недобрата подготовка противника просто гледа да вкара топкака без и той сто процента да е сигурен къде отива.  Както беше казал един приятел "Аз не знам къде ще я вкарам ти как да я хванеш" .Същината на въпроса не е това. Въпроса е как се постига това предвиждане и пласиране, с гонене на топката или с предварителна оценка на ситуацията  или и с двете? Как се тринира това усещане?

Изключен

#72 2020-01-18 17:17:51

Ogan
Потребител
Registered: 2010-08-03
Posts: 702

Re: Синдром на превключването

Тенис на маса е това, не да мяташ боб. Като засилиш топспин от твоя форхенд към неговия, шанса да ти контрира топспина с топспин към твоя бекхенд е почти нищожен. Ся ако буташ топки, които не са пласирани добре, аз лично имам време за преценка и засилвам удара си, където би бил неудобен за контра атака.

Изключен

#73 2020-09-05 10:49:32

iwan4o
Потребител
Registered: 2009-03-12
Posts: 6

Re: Синдром на превключването

Аз също съм го мислил много това, колега Бончеф. Като започна от "фиксация" върху спечелването на точката, което пречи на разгръщането на възможностите и лишава човек от удоволствието и стигнах до концентрацията. Какво е концентрация? - малко хора ще го дефинират. Преди време бях чел един психолог да разказва за приема на световен шампион по бокс как постига високите резултати, той отговаря, че много често виждал притивниците си на бавен каданс... Много интересно.
Надявам се да съм ти дал посока на мисълта smile

Изключен

#74 2020-09-05 18:46:36

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 774

Re: Синдром на превключването

Привет. Още едни пресни впечатления от последния турнир във МОЛ-а. Значи от 29 човека станах 13-ти т.е. взех малкия финал. За пръв път от доста време да остана доволен от ракетата която бях сглобил. Хем успявах с атаката хем успявах и с подсичането. Тимо Бол АЛЦ  и  2,0мм Палио есктрем спин  и на БХ - 1,5мм. Тибхар Супер Дефенс. От играта съм на половина доволен щото направих всъщност само две загуби в групата, но и двамата човека бяха преодолими , но и като за първи турнир с тази ракета е донякъде оправдано. Едното беше едно малко дете дето  първия гейм го утрепах с 11:3  за съжаление докарах нещата до контрагейм  и там детенцето ме утрепа с 11:0. Просто тотална загуба на концентрация въпреки че се мъчих да играя. Не знам  защо топката въобще не попадаше в противниковото поле. В групата обаче се преборих с един крив играч играещ с трева, който взима доста победи щото е много нестандартен и аз не веднъж съм падал от него. Другото което е по важно - намерих отговор на въпроса защо толкова  време т.е. около 1,5  години играя зле. Няколко са нещата които  успях да  локализирам. 1-во опит да сменя стила си на игра на остро атакуващ. Това е съпроводено с липсата на качествени партньори за провеждане на качествена ефективна тренировка в атакуваща посока. 2-ро непрекъсната смяна на ракетата през два месеца- пагубен резултата. 3-то еднообразния начин на занимания в несъстезателни дни. Под това разбирам игра само на точки с партньорите без заучаване и трениране на комбинации - също пагубен резултата по състезания. Всичко това при мен се събра наедно и лошия ефект се мултиплицира. От известно време не играя на точки , а тренирам с моя приятел само различни елементи  и разигравания ако и  да имат лошо качество защото самия той вече не е много добър. Другото важно нещо е да не се променя стила на игра. Моят е нещо като Олраунд с атака при  възможност. Поради лошата все още игра с крака понякога изтървам първата възможност  и гледам да хвана  поне втората такава. Общо взето това за сега. Горното е извадка от кореспонденцията ми с приятел относно развитието ми на играта през последните както съм отбелязал 1-2 години. Концентрацията присъства и аз съм установявал за себе си че не мога дълго време да бъда фокусиран в разиграването. Най често до около 3-4 топка в точката. Това качество най - вероятно е различно за различните индивиди. Ако ти е слабо това своиство просто трябва да се компенсира с  подходяща тренировка и свеждане на нещата до " Прави  едно , прави две  и т.н."  Благодарско все пак. Но като гледам в последно време все по малко хора ги интересуват тези неща.

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB