#11 2019-08-29 09:41:55

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 748

Re: Дърво Primorac - модификация

При фабричното производство контрола върху дървесината не може да бъде такъв както при ръчното избиране на фурнирите. Дървесината през различните години е подложена на различни метеорологични условия и има различни характеристики в крайна сметка. Макар че технологичния процес  е един и същ то основните различия на изходния материал и невъзможността за  ръчна селекция на всеки отделен фурнир  при сбора -(комбинирането)  им води до тези различия в крайния продукт- дървото-хилката, но наистина недобрия контрол е също важна причина. Този контрол е съпроводен с допълнително време и ръчна работа на именно опитни работници специалисти занимавали се дълго време с тази работа за да се получи качествено дърво. Това би оскъпило производството допълнително. Макар , че  реално себестойността на едно дърво колко може да бъде - мисля си не повече от 50лв. с всичко включено. Накъде  бях гледал ли чел ли , че именно за всяка партида точно такива специалисти оглеждат фурнирите и казват точно кой с кой да се комбинира за най добър резултат. Предполагам тези са основните причини да има разлика от дърво до дърво. Ако имате възможност а тя се равнява на около 250лв. приблизително с доставката си купете едно OSP   дърво, но не композитите им , а дървените модели  и ще усетите разликата в качеството на изработка и вложения материал.

Последно редактирано от bonchef (2019-08-29 09:43:31)

Изключен

#12 2019-08-30 05:24:46

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 509

Re: Дърво Primorac - модификация

Съглсен с Бончев!

biggrin E точно цепеница не е!  300 лв не давам защото посочените дървеся не са за любители. Моите хилки свършват под 200 лв с гумите. 320 + 230лв. ще дава Някой доста по-добър от мен, които ще спечели два-три турнира с нея и ще има възвръщаемост. А тва за кеф цена няма си го чувал предполагам. Дай като сме толкоз тарикати да си паркираме по едно червено ферари или порше карера, пред блока.  biggrin
А дали може да се контролира финно всичко - Робер ти май не си бил във фабрика... А старите майстори казват "От всяко дърво свирка не става" та и за хилка важи. Ако имаш такива големи претенции то отиваш при hand made дърветата там се селектира и проверява много по-внимателно. но цената става недодялана  biggrin
А най е кофти да си с топ точилка и Боби да те надидрае в клуба с мъртвец за 12-15 лв. с калъфче wink2  laughingsmiley  biggrin

Последно редактирано от emillio (2019-08-30 05:28:53)


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

#13 2019-08-30 10:31:32

RobbeR
Потребител
Registered: 2017-08-22
Posts: 240

Re: Дърво Primorac - модификация

Ей ти се уби да ходиш по фабриките  laughingsmiley  аз се чудя вчера защо не отговори, а ти си бил на път за насам от завода на Бътерфлай rofl  Сега мен ми е пределно ясно, че както и във всяко нещо което зависи от условности и много различни фактори, няма как да бъде всичко с математическа точност. Както и по-горе споменах, държа на контрола на качеството и едва ли аз и повечето непрофесионалисти ще различим няколко дървета по поведение или тегло ако са подобни ... не говорим за ръчно изработени и т.н. Отностно това, че от всяко дърво свирка не ставало - ми няма да я продаваш тая свирка , а ще направиш друга дето става !!! Това пък, че някой може да бие друг с ракета 20 пъти по евтина от другата е пределно ясно на всеки, да не кажа че се е и случвало почти на всички. Тук говорим за продукт и цена а не за дадени умения на различните играчи. Мен не ми е цел да споря или да се заяждам, но ме разбирате какво имам предвид, а се опитвате да ме убедите в друго, или по скоро да ми обясните нещо което еднакво си нямаме кой знае каква представа от него  biggrin  да не говорим, че съвсем ясно казах и че не робувам на марки, макар уж да мога да си позволя всяка, а си купувам това което реша в крайна сметка .... въпроса е, че се дразня на това, че дървета като Приморац с изградено име в годините понеже са евтини им се е сменило качеството и характеристиките и то не еднократно.


Andro Treiber CI OFF
FH: Xiom Vega X
BH: Andro Rasanter R53
https://tv.ittf.com

Изключен

#14 2019-08-30 17:19:55

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 509

Re: Дърво Primorac - модификация

Eee почти позна,
Аз по заводи и фабрики съм ходил доста ! не го подценявай. А ти че зивееш край завода на BTY не знаех - честито wink2  Не съм отговорил, защото не вися постоянно във форума, понякога повече, понякога нямам време.
" дървета като Приморац с изградено име в годините понеже са евтини им се е сменило качеството и характеристиките и то не еднократно."
   Със сигурност се е променило в годините. Няма как сега да е актуално дърво от преди 30години. Новите топчета по- големи, по-бавни по-мързеливи - Рефлектира върху дърветата.
Маркетинга е решил че Zoran им носи печалби и пускат промененото дърво. Донякъде за добро защото хората се объркват от многото артикули с почти еднакви параметри.
Специално при пеперудките Peter i Zoran са останали на почит и до момента. Иначе си имат Viscaria, Galardia, Innerforce.
Като се предпочита познатите имена да продават, затова имат: Timo boll - цяла горичка, и на още 10тина състезатели са кръстили дървенца. Дори вече и на Harimoto са кръстили.
И съм сигурен че ако имаме на тест цялата гама ще се окаже че някой Тимо Болл е 99,9% Приморац.


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

#15 2019-09-01 19:13:19

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 748

Re: Дърво Primorac - модификация

Днес хванах в ръце и потопках топка върху японски Приморац, но от новите т.е на такъв на който на дръжката пише OFFENSIV. Та,  нямаше никаква разлика с новия европейски модел т.е. гъвкав, лек и малко по твърд. Правя извод , че тази промяна в поведението, качествата на  дървото е търсена от производителите. Както и Тимо Болл АЛЦ стана по  гъвкаво и по леко  от предшественика си  Тимо Болл Спирит. Това предполагам е продиктувано от качествата на новата топка 40+. Ето отговор на въпроса дали си струва да се дадат повече пари за японски вариант.

Изключен

#16 2019-09-01 22:26:37

RobbeR
Потребител
Registered: 2017-08-22
Posts: 240

Re: Дърво Primorac - модификация

Тествай го с гуми за вибрации, звук и цялостно поведение, та ако наистина няма разлика, да не дават поне хората излишно повече пари.


Andro Treiber CI OFF
FH: Xiom Vega X
BH: Andro Rasanter R53
https://tv.ittf.com

Изключен#17 2019-12-01 13:08:09

Lao Bao
Потребител
От София
Registered: 2009-06-21
Posts: 4,540
facebook профил

Re: Дърво Primorac - модификация

Темата е за местене в Екипировка. Тук е място за съвети и препоръки към сайта.

Карбоновите на ОСП са единствените композитни дървета, които имат някакъв живец. Роберт ми беше пратил ЕКСПЕРТ и МАРТИН карбон за тест. 99% от композитните удрят на умряло, кухи и се дънят при по-мощен удар, липсват им горните предавки. Най-близко до Експерт е Стига Олраунд карбон. Ма Лин карбон е другото композитно дърво с чувство.

От японските реплики на алсерките съм имал само стария Корбел с черна метална пеперуда. Споменатият бивш национал искаше да я купи, но 150 лв му се видяха много... Приятно дърво, но V King на Роберт Палатинус е по-добро.

Всичко в света на усета е субективно. А и той се изработва с правилна и упорита тренировка. Quod liced iovi, non licet bovi.

Последно редактирано от Lao Bao (2019-12-01 16:03:57)

Изключен

#18 2019-12-01 14:33:38

asse
Потребител
От Sofia
Registered: 2013-06-28
Posts: 296

Re: Дърво Primorac - модификация

кухотата е дразнеща


Killerspin Kido 7z
BTY T05
BTY T05

Изключен

#19 2019-12-02 10:57:16

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 748

Re: Дърво Primorac - модификация

Много зависи и след какво дърво пробваш. Ако преди това си играл със Стига Клипер доста 5 пластови дървета ще ти се сторят "кухи". Пак казвам, че това най-вероятно е преследван ефект имайки предвид широката употреба на Т05 и производни по два броя за хилка, които са си тежки гуми и биха утежнили ракетата на непрофесионален играч т.е.  каквато е  масата купувачи на инвентар, а той се произвежда за да се продава. Тимо Бол си играе с АЛК , но най вероятно дървото е изработено точно такова каквото той си го е поискал. Джионис играе с Японски Корбел произведен специално за него. Ма Лин карбон е много прилично дърво за парите си, но неговото усещане е такова защото карбона е по вътрешно разположен  и доста наподобява на поведение на изцяло "дървено" дърво. В клипове на Ма Лен съм виждал същия да държи именно дърво с бели горни фурнири дали това е Ма Лин карбон можем само да гадаем. Играл съм и с двата варианта и бих казал , че по стария модел е по скован и по твърд. Новия се усеща именно по гъвкав по мек  и по -"кух". Така че тази "кухост" се наблюдава  в много производители в новите им модели.

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB