#1 2018-08-10 12:30:32

the creative
Потребител
Registered: 2018-08-10
Posts: 1

Избор на ракета (дърво) и гуми

Здравейте приятели,
бихте ли ми препоръчали изпитани комбинации за дърво (хилка) и гуми. Насочил съм се към Butherfly като производител (Timo Boll ALC с Tenergy 05 + Tenergy 05 FX), но това е мое виждане. До сега съм ползвал единствено фабрични хилки и е време да се сдобия с нещо качествено. Не бях практикувал дълги години, но напоследък се запалих отново и мисля да продължа да практикувам все по-често. Бих казал, че съм по-скоро напреднал като ниво и се предполага, че ще ставам все по-добър с времето smile . Като цяло стила ми е нападателен, но това зависи и от играта на опонента. Нямам лимит на бюджета, стига да си заслужава и да намеря правилната комбинация.
Благодаря ви предварително!


Изключен#2 2018-08-10 13:01:34

Lao Bao
Потребител
От София
Registered: 2009-06-21
Posts: 4,540
facebook профил

Re: Избор на ракета (дърво) и гуми

Пусни запис на твой мач. Така по самооценка е трудно да се дава съвет. Или отиди в най-близкия регистриран клуб по ТМ.

Изключен

#3 2018-08-11 19:15:35

tweeg
Потребител
От София
Registered: 2012-08-15
Posts: 369

Re: Избор на ракета (дърво) и гуми

Вземай направо TB ALC с две Tenergy, тамън след месец като вземеш да ги продаваш някой съфорумец ще им се зарадва.


Tibhar Stratus Power Wood (Pen) | Cornilleau Target Pro GT M43 | XIOM Vega Europe

Изключен

#4 2018-08-11 19:41:36

Xaoc
Потребител
От София
Registered: 2018-07-09
Posts: 29

Re: Избор на ракета (дърво) и гуми

Като човек, който минава през същото в момента - колкото и да не ми се искаше, съветите тук бяха правилните.
Ако си купиш OFF дърво и скъпи гуми ще усетиш веднага спад на качеството на играта си. Топчетата ще са бързи, но ще зависят много повече от техниката ти, а щом си играл предимно с готови хилки - техниката ти не е чак толкова добра, колкото си мислиш.
10 години играх с комбинация, поръчана от мен, но с OFF- дърво и ALL гуми и като само смених гумите и бях шокиран от разликата и то не за добро. Трябваха ми 5+ часа игра, само за да мога да вкарвам топчетата правилно, пък за напреднали техники въобще не говоря.

Вземи си хубава хилка ALL (ако си се насочил към Бътърфлай аз бих си взел Korbel/Primorac) и задължително по-контролни гуми, за да усетиш удоволствие от играта и да усвоиш правилна техника. За гумите колегите да посъветват.
Аз си взех втора ракета твърдо, бързо дърво със скъп тензор - сега нямам достатъчно техника, за да му се радвам.

Нещо като спортния автомобил, той може, ти не - излиташ от завоя или караш на 5-та.

Изключен

#5 2018-08-11 20:36:08

RobbeR
Потребител
Registered: 2017-08-22
Posts: 239

Re: Избор на ракета (дърво) и гуми

Така си е ... и аз в началото ( говоря за момента в който си сглобих дърво и гуми ... не броя едно време играта и после фабричния период ) започнах с алл+ дръвце и контролни китайски гуми, а след близо 2 години преминах към дърво офф- и средно меки тензори ... та сега след още близо 2 години взех Вискария и мислех да  сложа нещо с по нормална скорост, но моя човек ми метна 2 х Т05 да ги пробвам и без друго щял да купува нови .... та виждам доста зор в укротяване на опърничевата smile макар че за няколко дена с корекции що годе влязох в ритъма на комбинацията, немога да кажа че успявам да направя всеки път това което искам и то при положение че имам някаква техника не е като да съм новак ... виждам обаче резултатите когато успея да направя правилните движения в точния момент са доста впечатлващи ... но както и Бончев казва - или играеш за кефа и жертваш точки ... или търсиш резултатност и нещо сигурно.
При децата обаче е различно ... има треньори които им дават офф- дървета и Т05 и така ги свикват на правилни движения още от първия удър ... други отричат тая практика, така че в крайна сметка всеки си преценява. За нас дъртаците дето си тренират без треньор със сигурност е по-добре да се започне както споделих ... не че каквото и да хванеш няма да му свикнеш и да играеш някак си, но просто ако не минеш по тоя път няма да заучиш правилните движения или пък ще стане много по-бавно. Та от цялата работа мога да кажа, че и сега един приморак с 2 гуми със средна скорост и твърдост и добър спин биха ми свършили идеална работа smile Но съм си решил да играя с Вискария и така ще бъде ... и съм доволен от дървото, просто с гумите изпитвам затруднения.

Последно редактирано от RobbeR (2018-08-11 21:21:03)


Andro Treiber CI OFF
FH: Xiom Vega X
BH: Xiom Omega V Euro
https://tv.ittf.com

Изключен

#6 2018-08-11 21:12:29

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 740

Re: Избор на ракета (дърво) и гуми

Първо, отново адмирации за Туйг. Ако не си е взел ника от анимационния филм "Приключенията на Боско" ей ме на biggrin  Сега сериозно, ако се замислите трудния компонент за управление в една ракета това са гумите, особено новите модели - тензори , хай тенсион гъби  и т.н. Това означава, че ако не подбереш правилните гуми,  то  с дървото трябва да си доста внимателен или  ситуацията ще се осере генерално. Най честите препоръки са  Олраунд дърво със средно твърди европейски-японски гуми. Под средно твърди  влагам смисъла на 42-43 градуса за твърдост по скалата на Тибхар или поне това  с което те си мерят гумите. Не е добре да се взимат такива с ясно изразен катапулт ефект, а по умерени. В този ред на мисли не препоръчвам да купувате  широко прокламирана контролна гума Марк 5. Новото изпълнение е доволно твърдо и топката се усеща трудно. Другото интересно нещо е : По възможност питащия да не пробва ракетата на приятел играещ с тензори и ОФФ дърво. Ще шибне две топки със всичка сила те ще вземат да влязат в масата и този човек повече каквото и да му говорите няма да ви повярва , че  Тимо Бол АЛЦ  + 2хТ05  не  е неговата хилка. Дървото е добре да има флекс, гъвкавост или както там му казвате под средната - Пример Приморац ОФФ-. Много бих препоръчал едно перфектно дърво на Бътефлай, което за жалост отдавна спряха от употреба , а аз взех че си продадох моето " Груба Вариант" .  Човека дето го купи , като ме  види още ме споменава с добро. Доник Апелгрен АЛЛПлей  е също много добро дърво за начинаещ. Е Апелгрен макар че не  начинаещ си играеше с това дърво. Колкото и да не ми хваща вяра питащия добре е поне 1 година да се играе с нетензорни гуми  - пример Срайвър ФХ  или нещо подобно. Пипнал ли си един път тензора обаче тези класически  гуми не могат  да те спечелят. Както и друг път съм казвал взимай това дето ти е на сърце.  Все ще е хилка. По важно е да се играе. Ако купиш нещо дето не си харесал , а сме препоръчали в устата ти все ще остане леко горчив вкус "А как ли щеше да играе това дето си бях харесал?"

Изключен

#7 2018-08-12 13:08:58

tweeg
Потребител
От София
Registered: 2012-08-15
Posts: 369

Re: Избор на ракета (дърво) и гуми

Какъв Боско ??? Мечето Ръкспин !!!


Tibhar Stratus Power Wood (Pen) | Cornilleau Target Pro GT M43 | XIOM Vega Europe

Изключен

#8 2018-08-12 15:59:06

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 740

Re: Избор на ракета (дърво) и гуми

Сори объркал съм анимациите. Мислех , че Ръгспин е герой от "Приключенията на Боско".

Изключен

#9 2018-12-06 00:18:14

Новобранец
Потребител
От Лични
Registered: 2016-06-04
Posts: 199

Re: Избор на ракета (дърво) и гуми

При така зададените въпроси, тук няма човек който да ти даде готови отговори.
Обаче аз мога, когато ти сам разбереш какво искаш, чак тогава ще имаш и правилният въпрос..и тогава все ще се намери кой да ти каже отговорите.

Да се допълня..,    да разбереш и да знаеш всички възможни комбинации на гуми и дървета, е все едно и също да се опиташ да опознаеш всичките жени на света...

Та ти тук питаш коя жена е за теб...ако мен питаш, всички жени са за теб...


Новобранец старша възраст!

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB