#11 2018-07-23 21:06:28

pyrxo
Потребител
Registered: 2009-01-20
Posts: 19

Re: Хилка с една гладка и една назъбена страна?

Дървото може да са предложили по-скъпо, защото е с по-голям срок на годност /може и една кариера/, а гумите на тези цени може след един-два месеца да ги захвърлиш, за да си купиш други. Въпросът е, че ти не си още с определен стил на игра. Да речем, при полу-бранителски стил може да минеш и доста евтино, отколкото при агресивен атакуващ стил. Имам наблюдения при приятели, които играят със зъби, един смени какво ли не. Има класически бранителски дървета, някои са тежички и стават за атака. Ако искаш и да нападаш, избягвай леките и кухи дървета, едно дърво клас ALL и дори OFF-- от китайските са с една идея по-бавни, отколкото ги дават. За бекхенда може да опиташ дълги или средни с подложка зъби, а за форхенд луна, земя или слънце за начало.

Изключен

#12 2018-07-24 14:08:31

kartacha
Потребител
Registered: 2018-07-13
Posts: 6

Re: Хилка с една гладка и една назъбена страна?

Взех си комбинация от някакво allround дърво Stiga втора ръка (бих казал, че е средно тежко), Tenergy 05 (отново втора ръка) от единия край и Double Fish 1615 (нова) от другия:
https://revspin.net/blade/stiga-allroun … c-wrb.html
https://revspin.net/rubber/butterfly-tenergy-05.html
https://revspin.net/pips/double-fish-1615.html

Засега съм играл с нея веднъж и играе добре. Определено оправих проблема с бекхенда и хвърчащите топки. Последния път играхме абсолютно равностойно с човека, с когото често играем, и накрая имахме 1-2 гейма разлика в резултата. Обикновено е 75/25 за него макар и с не толкова категорична разлика игрово (просто той е доста по-методичен във вземането на неговите си точки, а аз съм доста халтав там).

Както да е, ще видим какво ще излезе. В крайна сметка не съм се венчал за нея. Ако се окаже, че не е за мен, има и други хилки.

Благодаря ви за помощта на всички!

Последно редактирано от kartacha (2018-07-24 14:16:26)

Изключен

#13 2018-07-27 10:14:50

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 510

Re: Хилка с една гладка и една назъбена страна?

Здравей,

Основно трябва да решиш дали искаш да променяш играта си или да се занимаваш с компексна и сложна двустранна игра.
Зъбите са три вида и според мои приятели зъбари, ударите се получават добре със гуми като Butterfly Feint Long 2, или 3 И много от зъбите на TSP.
И едните и другите са скъпички. Разбира се сигурно има и много други възможности които не са изпробвали, не съм зъбар не мога да кажа коя колко е ОК.
Това което съм сигурен - за да играеш със зъби трябва да изучиш не един а два раьлични стила! т.е 2-но време в години. Има си своя кеф но всеки си избира.
Ако вземеш контролно сърво и Гладки гими може да си сложиш по - мека на BH и по-Жива на FH.

Осноено разликата е че със зъбите повечето BH движения се изпълняват отгоре надолу, или надолу и настрани, което предполагам ти си свикнал.
При Гладка гума е обратното - Нагоре и напред. и то не с "отворена" хилка а отвесна или наколнена напред. С което предполагам не си свикнал и затова ти хвърчат топките в тавана.
Предвид хилките с които си играл бих ти препоръчал нещо от тенисдискаунта no сега трябва да тръгвам smile


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB