#21 2018-04-05 23:01:25

Bizkov
Потребител
Registered: 2018-01-09
Posts: 12

Re: Време за нещо добро

За съжаление комбинацията вече не е същата. Смених дървото с Butterfly Primorac, че ми беше бързичко. Днес поиграх с новия вариант и съм наистина очарован. Доста по-бавна и контролна се получи, а това мен ме устройва напълно (още се уча на правилна игра). Наистина хилката сама си играе ?
Иначе другата седмица ще ходя вторник със сигурност, някъде между 18.30 и 19ч


Butterfly Primorac   Xiom Vega Asia DF
    tennis               Xiom Vega Europe DF

Изключен

#22 2018-04-05 23:05:37

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 475

Re: Време за нещо добро

Отлично, и аз ще мина към 18,30 smile  tennis


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

#23 2018-04-06 16:54:27

tweeg
Потребител
От София
Registered: 2012-08-15
Posts: 333

Re: Време за нещо добро

Малко размисли.
Скоростта, с която лети топчето към противниковото поле зависи от:
1. Бързината на гумата и дървото - хилката
2. Силата на удара
Т.е. една и съща скорост може да се постигне с лек удар по бърза хилка или силен удар по не толкова бърза.
Кое е по-добре?
За мен е по-добре топчето да се "атакува". При по-силния удар и въртенето е повече (топчето навлиза в гумата и подложката), а това от своя страна подобрява точността. За да си позволи човек обаче силен удар трябва да е сигурен, че топчето ще влезе. Т.е. трябва му контрол. Малко парадоксално, но излиза, че скоростта на топчето идва от контрола на хилката или по-точно от това до каква степен можем(колко са ни възможностите) да контролираме хилката, за да нанасяме силни удари.

Каква хилка да си вземем тогава? Ами толкова бърза, че да можем да я контролираме при "атака" на топчето. Не можем ли, няма сигурност, че ще вкараме топчето, от там ни е страх да ударим, движенията стават наполовина изпълнени, получава се едно "побутване" на топчето вместо удар.


Stiga Clipper (Pen) | Cornilleau Target Pro GT S39 | XIOM Vega Europe

Изключен

#24 2018-04-06 17:04:11

Bizkov
Потребител
Registered: 2018-01-09
Posts: 12

Re: Време за нещо добро

Добре казано и много вярно. Сега съм много по-смел в ударите, по-добри движенията, че и по-точен.


Butterfly Primorac   Xiom Vega Asia DF
    tennis               Xiom Vega Europe DF

Изключен

#25 2018-04-07 00:26:25

RobbeR
Потребител
Registered: 2017-08-22
Posts: 130

Re: Време за нещо добро

Точно това се опитвам да обясня на доста хора .... всеки се хвърля на бързо дърво и бързи гуми ... аз вземам техните ракети и играя да речем на 65 - 70% от възможностите на ракетите им а те използват едва 40% и ме питат защо играя с меки гуми с повече контрол след като управлявам ракетите им по-добре от тях ... е как защо smile))) защото успявам да играя на почти 90% от възможностите на моята smile даже ако сложа приморак на мястото на моето дърво ще мога да играя почти на максимума на комбинацията, но пък съм свикнал на бързината на моето и ще ми трябва повечко време за адаптация smile


Butterfly Viscaria FL      
FH - Butterfly Rozena 2.1

BH - Butterfly Rozena 2.1

Изключен

#26 2018-04-08 11:26:37

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 475

Re: Време за нещо добро

smile Честит Великден !

Съгласен съм с горните постове, истината е:  Скороста е нищо без контрол ! - Казано отдавна от Родителите на истинската реклама.
Това за възможностите на хилката ми е познато, найстина има хора които не могат да използват наличностите си, има и други които с подметка от 10лв. могат да ме победят.
По темата има само малка вариация, дали са меки тенсори или линейни гумите. Първите ти доставятдопълнителна скорост и удоволствие , вторите ти доставят правилната техника, повечко те изпотяват, като и те могат да бъдат бързи зависи от избора.
Затова е хубаво начинаещ да започне с линейни гуми които често са и много по-евтини от Тенсорите.
След като научи различните удари да премине на тенсори като дори може да си запази дървото. Ако е читаво след около година игра. tongue


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

#27 2018-04-10 10:43:07

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 618

Re: Време за нещо добро

Лек удар с бърза хилка може да не доведе до търсения ефект (скорост) в топката. Може да доведе до точно обратното КЮФ на топката  в мрежата. Любителски трениращия след известно време научава израза "качество на удара". Много е важно точно как се  удря топката. Абстрахирам се от най тъпия вариант  плосък удар по топката. Тази философия на игра отдавана е останала в миналото. Хилката, каквато и да било тя не може да заиграе "САМА". Тензорите дават много добра обратна връзка, но това не означава повече контрол, колкото и някои да не са съгласни с мен. Давам пример Тенерджи -05  и Марк-5.  С Тенерджи ще  усещате много добре кога топката се хваща от гумата, колко дълбоко потъва. Топката пробива до дървото и вие получавате импулса информация. Какво от това обаче. Катапулта е силно изразен, хваща почти всеки фалц в идващата отсреща топка. Имате много кратко време за обработка на топката. И още мога да изреждам. Марк-5 подложката е твърда почти колкото на Тенерджи (говоря за новия Марк-5) , но определено е доста по нееластична. За да  получите хубав удар трябва и по силно да замахнете. Топката по трудно достига до дървото и от  там е намалено количеството информация достигащо до ръката чрез импулса на удара. От друга страна с тази гума по лесно се посрещат сервизи, топката не отскача веднага от гумата, имате повече време да обработите топката и да я насочите. Гумата позволява удара  да не е толкова прецизен и пак да попаднете в противниковото поле. Разбира се нямате скоростта и екстремността на тензор. Ма за кеф  си играйте не се тормозете толкова. На последния турнир дето ходих гледах как един човек на  към 70 години си играеше с две  Тенерджи и Тимо Бол АЛЦ.  Играта  му беше да подлага назад от масата или  някой балон и от време на време на направи плосък удар. За чий му беше тази хилка само той си знаеше.

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB