#1 2018-01-31 13:08:38

asse
Потребител
От Sofia
Registered: 2013-06-28
Posts: 305

Бърза хилка скорост рязка бързина и контрол

Въпрос Как разбирате че хилката ви е бърза спрямо играта и трябва да върнете скоростта назад за да засилите контрола?

2 Въпрос- При бърза хилка не вкарвате достатъчно сила и не правите достатъчно резки движения или ръката спира.
При бавна сте по уверени в движенията и вече вкарвате пълни движения и сила имате и резките движения вече.

Къде намирате баланса между двете неща между сила бързина резки движения и контрол?.Killerspin Kido 7z
BTY T05
BTY T05

Изключен

#2 2018-01-31 14:53:18

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 751

Re: Бърза хилка скорост рязка бързина и контрол

Най вероятно всеки си е изградил някакъв механизъм. Моя критерий е контрола върху топката при различни игрови ситуации и то на турнири. При игра с редовните партньори почти винаги ще имате контрол  над топката или поне в повечето случаи. Изключвам положението при което вие сте много по слаб от останалите. Нека разгледаме няколко варианта. Първи - имате добра атака с ракетата. Гледате как се държи тази ракета при посрещане на сервизи, пуснати къси топки, леки подсечки над масата, подложки на противников топспин. Ако и тук всичко е наред и сте доволни от тази си игра значи всичко с ракетата е наред т.е. нейната скорост отговаря на техническото ниво на играещия. Ако пасивната игра куца означава, че малко трябва да забавите скоростта на ракетата. Тук вече трябва да се реши от къде трябва да се направи редукцията от гуми  или дърво. Пасивната игра в голяма степен е игра само на гумата. Дилемата  става сложна в един момент защото вариативност на гуми голяма. Тънка или дебела горница, фалцова или по умерена, динамичност и твърдост на гъбата. Втори вариант- куца атаката. Пак гледате пасивната игра ако тя е наред може би се нуждаете от по бърза ракета. Пак трябва да се реши от къде да се добави скорост. Аз специално не съм почитател на РЕЗКИ удари. Силни и премерени да, но рязкото удряне изневиделица ей така от нищото т.е. чиста проба импровизация НЕ. Не съм виждал и приличен играч да ползва такива похвати. Не са редки случаите когато се търси само постигане на определен нюанс с ракетата. Т.е. подобряване на фалца на топспина, подобряване на плоския удар, засилване на контрола при подлагане  и т.н.  и т.н. Общо взето трябва да се изхожда от стила на игра и от техническото ниво на играещия. Важно е да се търси консистентност (качество) на удара, а не сила или каквото е там. А това се  постига с натренираност. Важно е ракетата да не пречи на начина на игра. А при всички случаи това са много голям диапазон от възможни ракети. Дали малко по бърза или малко по бавна ракета няма никакво значение за играещ от нашето ниво. Остава момента на любопитството да се опита нов инвентар. Там вече няма спасение.

Изключен

#3 2018-01-31 17:18:29

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 510

Re: Бърза хилка скорост рязка бързина и контрол

Аз лично много добре усещам разлика когато хвана след бързата хилка някоя с all дърво и умерени гуми.
При аналогично движение, от всеки тип усешам как топката по-дълго време стои върху гумата, реагира на всяко трепване на ръката, понякога дори "прощава" някоя грешка.
Същото е като се нагодиш към бавна комбинация, и хванеш бърза - първите топки хвърчат до една зад масата, докато не коригираш ъгъла на хилката и траекторията на ръката.

Особено ми е забавно като дам моята за проба на някой, който играе агресивно с тупалка за 7лв. от магазина за играчки и не разбира, че тениса не е само мааане, "Ейй бате, тая сама играе... "  biggrin


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB