#21 2017-01-19 14:12:15

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 640

Re: въпрос

Сега като се замисля има още един много  интересен факт. Цената на гумата. Мисля няма по скъпа гума от нея. Нищо чудно това да си е чист маркетингов трик. Не че тази гума струва толкова. За професионалните играчи там определено спонсорството, плащането  за реклама или квото е там изиграва ролята. Професионалния играч ще играе  и с МХ-Р  и с Блуфайер  и с Тенерджи  и другите там. Печеленето  обаче  е от  такива като нас дето плащат кеш. Ми аз не веднъж съм си казвал "Ми щом е толкова скъпа значи има защо". Любопитството е събудено. Цената е висока но за нашего брата не е като да не си купиш поне веднъж и хоп още риби в мрежата. МХ-Р на Тибхар е около 70 лв. до 110 са  цели 40л. ебати. После, казах амбициозни любители т.е. тези дето в болшинството са  "А" , "Б"  и "В"   група. Малцина от тези играчи  са платени. Да вярно присъстват и другите марки, но те са пръснати в някакви съотношения. Така масово ползвана  нападателна гума като Т05 мисля няма. Към рекламата можем да прибавим и следния момент. Играч от нашата черга купува дърво за 200+ добавя още две "Тъмни енергий 05" за още  200+ и отива на турнир и уж небрежно сочи ракетата за да се види че това е атрибут за над 400лв. Тъй че фактора цена е много интересна компонента в цялата истерия. Те и Нитаку се опитаха да направят нещо интересно с едно дърво за 3000 евро  ли  лева  ли беше ама аз още не съм видял ревю за него демек  не знам дали някой  си е купил.

Изключен

#22 2017-01-19 19:56:52

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 484

Re: въпрос

Vevs,
Извинения - горния пост блуфайър съм го таксувал като Бътерфлай  biggrin

Аз още не съм купувал нова Т-енергия, поради скромнiте ми съображения че не си изкарвам хляба по турнири и следователно никога няма да изплатя инвестиция за 220+ още 150 - 450 зa нещо от сорта на innerforce, galardia, ZLC.

Като скромен любител бюджета ми свършва на 50 -150 за цяла комбинация.
Събрах си една ракета second hand, от която найстина изпитах много удоволствие, така се получи втората хилка в подписа ми.
То5FX  ми е ползвана от  състезател, определил я като вече износена за турнирна игра. И е ползвана като тренировъчна.
Доколкото помня момента на купуване е ползвана около 6 месеца. и после в мен.  Издръжливостта и както казваш не е голяма. Особено в топ състояние. Аз не я намирам лоша но се забелязва леко различна реакция в зависимост къде срещне топчето, предполагам това е била причината да се свали от бойната хилка. Разликата е много фина и още я ползвам.  smile

В клуба все повече хора виждам със нови бюджетни Palio комбинации и много рядко Т-енергии. Това намирам за правилна ориентация отнесено за всеки, който си е постави цел да се усъвършенства.


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

#23 2017-01-20 10:19:57

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 640

Re: въпрос

О напълно съм съгласен, че може да се играе и с нещо далеч  по скромно. За пример ще посоча едно момче при нас което едвам събра пари за да си купи по моя препоръка Приморац ОФФ- защото тепърва започваше по сериозно да тренира. Две гуми поизносени, които аз не ползвах му подарих за съжаление и двете черни и с това  си играе. След година и половина прави невероятни неща с хилката щот  няма възможност да подмени нищо и ръката е свикнала с ракетата. Аз  най много съм издържал 10 години с едно дърво и това беше преиод от живота ми когато нямах финансови възможности. Сега през 5-6 месеца си купувам ново дърво и то не че ми трябва ами ей тъй за да го опитам. Минавал съм целия диапазон от  ДЕФ  до ОФФ+  и от твръди  до меки гуми и пак отначало по няколко пъти този цикъл. Техниката неминуемо страда. Не правете като мен не е положителен пример. Като се замислите ще видите, че и това е един фактор движещ индустрията на тениса на маса. Да опиташ нещо ново. Аз обаче не съм изключение, много колеги страдат от същата болест.

Изключен

#24 2017-01-20 11:25:07

vevs
Потребител
От Бургас
Registered: 2010-07-28
Posts: 318

Re: въпрос

Да именно, като се замисли човек една класика като ТБС не би трябвало да струва колкото 2 тенержита. В смисъл че като си купиш едно хубаво дърво и можеш да си играеш с него и 10 години стига да не го счупиш в масата. Значи цената на дърветата не е голяма и могат спокойно да я вдигнат, да речем примерно на 500лв и нагоре. Примерната сметка ще излезе по 50лв на година - нищо не е като за хоби. От друга страна обаче кой ще страда от това - производителите, защото всеки ще се законтри на 1 дърво и ще си играе с него и като му свикне след година няма и да иска да си купува друго. Ако все пак страда най-вероятно ще е да го замени с някое на друг играч, а не да си купува ново поради високата цена. По друг начин седят нещата обаче с консумативите - гуменетките. Там искаш не искаш - сменяш. Същата работа като с принтерите - нов струва колкото тонера му. Колко хора по света искат да играят примерно като Тимо Бол. Хвърлят "само" едни 450лв. и пата кюта нищо не става. Докато не им узреят мозъците, че в тоя живот туй няма да стане, ама колко тенерджита са си купили не се знае, все пак си зависи от мозъка. Умните се прехвърлят на по-евтини гуми, защото разбират че не е от гумите работата, пък колко по-евтини те си решават според доходите. Ама има и такива които продължават да си играят с тенджерите и много весело се получава като им излезе някой с едни изтъркани 5 годишни несензитивни балатуми, но все пак си зависи и от играчите де. Има си клубове по света анти-Бътерфлай, ама богатите страни май не ги бърка  biggrin . На Самсонов ако му сложат тенерджита дали ще играе по-добре .... едва ли. Е ако ми ги дават без пари като на спонсорираните топ играчи и аз ще пуцам с тях, но тъй като си плащам .... айде мерси, има си гуми с далеч по-добро съотношение цена-характеристики. Пък и ако си потърси по-добре човек в нета ще си ги намери на половин цена от прехвалените "Тенджери".

Изключен

#25 2017-01-26 19:08:07

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 484

Re: въпрос

А има и група хора с възможности които си ги слагат за да изпитат удоволствие и не им е проблем цената за година ползване. Аз за съжаление съм с друга политика  tongue
Играл съм с такава нова гума дава много удоволствие и на бързо и на бавно дърво.
Масово защитници си слагат Т05 срещу зъбките и си праскат яки удари с деф дървенцата.  biggrin
За такива мераклии май върха на сладоледа е Def + Т05FX + FEINT-LONG II


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

#26 2017-01-27 11:06:50

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 640

Re: въпрос

От време на врем като гледам из нета тенис на маса и случайно ако камерата се застои на хилката на играч и то достатъчно дълго  и отблизо все Тенерджита гледам по ракетите бе мааму. Това дали е случайно или подбират нарочно такива играчи? Също си мисля, че за съвременните камери момента в който играча е в почивка и е оставил хилката въху масата не е никакъв проблем да се даде близък кадър и да се види кой с какво играе. Обаче не го правят. Дали им е забранено на операторите? Другото дето ми е любопитно е следното. Играча се приготвя да бие сервиз, камерата се отдалечава или застава под такъв ъгъл, че не можеш точно да разчетеш момента на съприкосновение на хилката с топката. Това също ли е умишлено? Като гледам все ми се струва че бият един и същ сервиз. Обаче попаднах на някакъв любителски клип на Каракашевич с някакъв баламурник. Баламурник в сравнение с Каракашевич но иначе си беше прилично добър. Та камерата беше съвсем назада и ниска на нивото на масата. Тогава си вижда отзад какво прави ръката при допир с топката. Хм..че то  този в момента на съприкосновението правеше ебати и бързите тиквания и  мърдания на китката във всевъзможни посоки при различните сервизи. Що не снимат тез неща при официалните мачове?

Последно редактирано от bonchef (2017-01-27 11:08:22)

Изключен

#27 2017-01-27 17:05:34

vevs
Потребител
От Бургас
Registered: 2010-07-28
Posts: 318

Re: въпрос

Мдаааа това дръвце Nittaku Resoud, което струваше само 2500 евро вече е изкупено. Явно голяма грешка от страна на Нитаку, че са му сложили толкова ниска цена. Дано да се усетят и да направят ново, с пояснението примерно от най-високото дърво, в най-рядката гора, на което е имало гнездо с най-редките птици в Япония. Те са нападнали дървосекача и са му извадили лявото око, затова цената е оправдана и е само 25 000 евро. Всъщност я направо 250 000. Пак така в комплект с кожено куфарче и ръчно гравирана плочка с картинка как двойката птички нападат секача, а той размахва за защита японския си трион Макита. Хем малко реклама и на друго японско. Баси ненормалниците има на тоя свят. Явна е целта на колекционера да има нещо уникално и се състезават кой ще даде повече, така че може и милион евро за цена.

Последно редактирано от vevs (2017-01-27 17:08:58)

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB