#1 2019-08-03 10:21:09

danisius
Потребител
От Бургас
Registered: 2006-03-12
Posts: 824

Бургас опън 10-11 август

Уважаеми приятели, съчетайте вашата страст тенис на маса и една уикенд почивка на море.
       От 10 август до 11 август в спортна зала Нефтохимикв град Бургас ще се проведе открит турнир по тенис на маса,Бургас. Такса за участие - 20 лева,в която такса влиза участие във всички турнири за горепосочения период, индувидуално ветерани,двойки ветерани и опен турнира-индувидуално,двойки.

      Начало на турнира 10 часа на 10 август, записване в деня на турнира.
      тел.за връзка 0897946565-Тодор Макров

Последно редактирано от danisius (2019-08-03 10:32:29)


Изключен

#2 2019-08-12 16:29:56

android29
Потребител
Registered: 2016-04-10
Posts: 12

Re: Бургас опън 10-11 август

Здравейте, бих желал да изразя мнение на завършият вчера турнир в Бургас.
Най-вероятно мнението което ще изкажа нямада се хареса на много хора, но това е истината видяна прз моите очи.
А моите очи, са очи на един абсолютен аматьор и люботел на тениса на маса, който 2-3 пъти седмично за 1 час разпуска с приятели  докато играят любимият си спорт.

Мисля, че на всички участващи в турнира, още преди той да започне, трябваше да им стане ясно, че този турнир е за любители, аматьори, ветерани и пенсионери. Но не би.
На някой ''не-реализирани професионалисти" (смятам да ги нарека така, за да не използвам по силни думи) явно не им беше станало ясно това и бяха дошли да покажат колко
са добри и да смачкат всички деца, тийнейджъри, чички, ветерани, дядовци и да спечелят крупната сума от 13,80лв примерно.
Тези ''не-реализирани професионалисти" когато играеха примерно срещу човек като мен с около 120 нива по слаб от тях, трябваше да покажат колко са добри и да победят с 3:0 и примерно с 11:0, 11:0, 11:1 евентуално, и да ти покажат за 2,48мин че са адски добри.
Но това не беше проблем. Както са казали хората ''Бий за да те уважават'' това го разбирам.
Но когато се стигнеше да играят срещу някого, който успяваше да им се противопостави на порядъчно ниво, то не беше успорване на всяка точка която са загубили, претенции че било топло в залата,че кой бил правел групите, че блестяло на масата, че се вдига шум (залата е в ремонт и от време на вземе че чуваха строителни машини), съдиите нещо не са отчели (не че имаше съдии, сами си бяхме съдии, всички се редувахме да съдийстваме на собствената си група), притенции за щяло и нещяло. Да не говорим ако се случеше топче от съседната маса да прекъсне разиграване в което те са имали предимство (ужасен скандал), а иначе ако тяхното чопче прекъсне играта на другите маси - няма проблем, нали сме играчи в 'А' група.
Едно от най-грозните неще обаче което беше е постоянното оплюване на организаторите.
Който бил организирал този турнир, нищо не разбирал от тенис, никога повече не трябвало да организира турнир и тн.
А най-грозното от всичко това беше, че това се случваше на 5 метра от самият органозатор Тодор Макров.
Аве Мишоциииии, малко уважение към човека, все пак е на 80г и е организирал и участвал в толкова турнири, колкото вие най-вероятно няма да участвате никока, камоли да организирате някога.
Като сте толкова добри и големи спортисти, ами играйте си в А група и там си имайте притенции колкото си искате. А и ако сте толкова добри може да се включите и на утре започващият турнир в Панагюрище.... а не сте се класирали за там.... а явно ви миришат чорапите още.
Но иначе поне срещу аматьорчета и дядовци можем да покажем класа. Пълни Мишки.
Така ще е докато някой не-реализирани синчета се опитват да излязат от сянката на своите успели бащи и дядовци, но са с класи под тях и най-вероятно там ще си останат.

Поне около 10-15 човека от Бургас които си играят редовно, точно заради такива ''не-реализирани професионалисти"  не се пуснаха в турнира, а стояха само като публика. Не заради смешната сума от 20лв.

Такава е днешната действителност, вероятно навсякъде в България.
За това и самият спорт Тенис на маса е толкова популярен у нас.

Имаше участници от Русия, Гърция, Финландия както и някой от нашата 'А' група с които наистина беше удоволствие да се играе, и беше наслада човек да получи по един безплатен урок от тях.

С този си пост не искам да обидя никой, просто изразявам преживяното през погледа на един абсолютен аматьор.

Последно редактирано от android29 (2019-08-13 00:39:43)

Изключен

#3 2019-08-19 08:39:26

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 508

Re: Бургас опън 10-11 август

Много е жалко с болните амбиций, имало е хора на които без проблеми мога да направя описания резултат, както и такива на които не мога да взема повече от 2-3 точки на гейм. Но някак си не се чувствам ОК да смажа някой на 0 Все като видя че не разбира, му пусна някои прости топки да се изяви. Иначе действа деструктивно. 
Играта е с много нива и всеки стига до някъде но малцина са на едно и също.

Панагюрище  е далече като път и класа за всеки Българин. Но за тези претенциори Албена предлага много мероприятия и там могат хем да победят някой хем ще ги понатупат малко да се оберат.
Безкрайни са добрите играчи и в Русия, Швеция, Украйна, Турция, а вече и дори Румъния и Сърбия (забравям накои страни). Говоря за хора които не са в Топ листите на посочените държави.
Ето например Китай дойде в панагюрище без елита си и Взеха куп медали. Само Юношата Харимото им отмъкна Златото при Мъжете.

Дай Боже да видим някой Българин поне на четвърт финал догодина!


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

#4 2019-08-19 22:54:10

C41
Потребител
Registered: 2010-09-29
Posts: 156

Re: Бургас опън 10-11 август

Юношата Харимото, е Китаец.  Даже последните му два мача, ги води баща му, щото някакъв вирус, ги уби япончетата...
Българин на такова ниво!?  rofl


Cornilleau Aero OFF+ Soft Carbon-Arbalest Bogen-Cornilleau Simon Gauzy Quest Off-Palio CAT
Cornilleau Target PRO GT-H47
Cornilleau Target PRO GT-M43
tennis

Изключен

#5 2019-08-20 10:25:20

vevs
Потребител
От Бургас
Registered: 2010-07-28
Posts: 325

Re: Бургас опън 10-11 август

На мъжете не можах да гледам мач, но гледах на живо двойката ни Ивет+не помня коя при жените срещу португалки. Беше нещо потресаващо. blink Онемях. Само сервисите на Ивет бяха на ниво, но до там. Ако не се лъжа, за целия мач имаше общо 2-3 пъти в които и четирите вкараха по една топка в масата, "благодарение" на нашите националки. Мисля си че които и двама аматьори от залите в страната да бяха, щяха да задържат топката по-дълго на масата. Вярно мъже, ама жените ни какво тренират не знам. При нас има една жена, не знам в коя група е, но съм абсолютно убеден, че щеше да се справи много, много по-добре.
За Панагюрище става въпрос.

Последно редактирано от vevs (2019-08-20 10:33:36)

Изключен

#6 2019-08-20 14:40:41

Vladivlad
Потребител
Registered: 2009-12-08
Posts: 989

Re: Бургас опън 10-11 август

vevs писа

На мъжете не можах да гледам мач, но гледах на живо двойката ни Ивет+не помня коя при жените срещу португалки. Беше нещо потресаващо. blink Онемях. Само сервисите на Ивет бяха на ниво, но до там. Ако не се лъжа, за целия мач имаше общо 2-3 пъти в които и четирите вкараха по една топка в масата, "благодарение" на нашите националки. Мисля си че които и двама аматьори от залите в страната да бяха, щяха да задържат топката по-дълго на масата. Вярно мъже, ама жените ни какво тренират не знам. При нас има една жена, не знам в коя група е, но съм абсолютно убеден, че щеше да се справи много, много по-добре.
За Панагюрище става въпрос.

На нашите им липсва класа (далеч са и от средно-европейско ниво, за азиатките няма какво да говорим) спор няма, но се лъжеш, ако си мислиш, че по клубовете в България има по-добри от тях.

Тази жена при вас изглежда добра, просто защото играе срещу нискоразредни състезатели и любители.


Do or do not. There is no try.
Yoda

Victas Koji Matsushita , FH: Victas 402 Double Extra, 1.8 mm / BH: Raystorm, 1.9 mm

Изключен

#7 2019-08-20 14:59:02

RobbeR
Потребител
Registered: 2017-08-22
Posts: 239

Re: Бургас опън 10-11 август

И аз това щях да кажа, че едва ли има по-добри от първите ни ракети в България ( те не случайно са там ) и не е редно да ги оплюем, след като ние ако сме на тяхно място няма да се представим по-добре. От друга страна аз гледах на живо мача на мъжката ни двойка, който продължи няколко секунди по-малко от 16 мин. което обезмисля коментара по разликата в класата smile макар че все пак играха с най-добрите в последно време на двойки, а в последствие и шампиони на Асарел България за тая година. Реално почти всяка друга двойка класирана на тоя етап от състезанието щеше да ги бие, но тук разликата беше най-фрапираща поради контраста на най-слабите срещу най-силните. Няма какво да се сърдим на състезателите ни, че немогат да стигнат нивото на топ играчите, поради факта, че тренировъчния процес, базите, средствата, а и заинтересоваността на самата ни федерация нямат нищо общо с това което се предлага в други европейски държави, а да не говорим при азиатците.


Andro Treiber CI OFF
FH: Xiom Vega X
BH: Xiom Omega V Euro
https://tv.ittf.com

Изключен

#8 2019-08-21 10:20:24

vevs
Потребител
От Бургас
Registered: 2010-07-28
Posts: 325

Re: Бургас опън 10-11 август

Мъжете ни национали играят добре, поне на мен ми харесват и виждам класа. Това че падат от по-добри за мен няма значение, поне играят. За девойките ни говоря. Португалките бяха слаби, а нашите девойки изглеждаха сякаш за първи път играят тенис. Толкова зле. Не е оплюване, а по-скоро абсолютно разочарование. Сравнението с китайки или японки е направо немислимо. Разлика от небето до земята. Не бива да е чак толкова фрапантна. Ще ги гледам догодина. Със сигурност трябва да са напреднали и то много, ако тренират усилено обаче.
ПС
Искам да кажа, че разликата между топ при мъжете и нашите национали, ако приемем условно че е 1, то разликата при жените е 100. Явно няма желаещи да тренират момичета или тренировката е много зле. Ако не се лъжа едно време Гергелчева играеше с мъжете. Сега как е при жените не знам. Както и да е, то явно спорта копае под дъното вече и не се вижда никаква светлина.

Последно редактирано от vevs (2019-08-21 12:34:10)

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB