#11 2018-09-10 15:37:10

tweeg
Потребител
От София
Registered: 2012-08-15
Posts: 369

Re: Тенис зала в околностите на Несебър

Интересно на Васко Йотовски колко му давате?
Ето тука една колекция:
https://www.youtube.com/playlist?list=P … 14346029F2


Tibhar Stratus Power Wood (Pen) | Cornilleau Target Pro GT M43 | XIOM Vega Europe

Изключен

#12 2018-09-10 15:51:51

danisius
Потребител
От Бургас
Registered: 2006-03-12
Posts: 834

Re: Тенис зала в околностите на Несебър

Пуш блокерите не могат да се преценят, Васко  е магьосник има си и сервиси има си форхенд както и 100 килограма излишни.

А момчетата по горе дето коментират е ясно че никога не са се гледали на запис.

Изключен

#13 2018-09-14 09:04:19

vsd
Потребител
Registered: 2018-09-07
Posts: 8

Re: Тенис зала в околностите на Несебър

На няколко пъти съм се гледал от екран и всичко изглежда инфантилно.

По темата.
Препоръчвам тренировките при Борис Чакъров (СРЦ Електра). Мястото беше трудно за намиране, паркирането е почти невъзможно, но Борката е супер педагог и си заслужава времето и усилията, за да го намерите.

Всеки знае, чел, слушал е и има някакво мнение за техника на движение, за удари, дишане и пр, но Борис специално ще ви даде съвети, които смятам, че са универсални и общовалидни.
Само трябва да се слуша.

За жалост, след около 6 месеца игра с треньори, мога да твърдя, че хората, които могат да предават информация ефикасно са адски малко.
Почти винаги получавам "не така", "краката ти не се движат", "далеч си от топката" и пр. BS... неща, които всеки мислещ и достатъчно самокритичен вижда и сам. Борката обаче отдели време и ми даде детайли, слагаше ме в "стойка", коригираше ми китката, ако види, че не успявам да му разбера идеята и изобщо "gets the job done", за което може само да получи поздравления и респект от моя страна.

Човека в 3 часа ме научи на повече бекхенд, отколкото треньорите в София успяха за над 60+ часа и стари играчи в последните 20 години.
За един час ми даде съвети за форхенд, които никой никога не успя или не си даде труда да ми посочи.

Винаги можете да ме контрирате, че не съм виждал вашият треньор, или че стилът на Борис е по-близък до моя и затова ми е паснал, но с малки изключения съм обиколил повечето треньори в западна България и положението е трагично.
Всички без изключение са много технични, много добре подготвени и теоретично, но слабото място на всички е точно умението да предадат идея или знание успешно.

Браво за мерака на всеки, които отделя време и средства за този спорт, голямо евала на всички, които се опитват да ни учат и изкореняват грешките, но поклон на тези, които имат чувството и търпението да обясняват и да споделят детайли.

TLDR...

Всеки лев и минута внимание дадени на Борис си заслужават.

И браво на момчетата от Бургас, играете много хубаво и с мерак, особено Данчо и двамата "младежи" от втора маса снощи (оранжева Стига тениска и черна тениска Поморие).

Дано се видим пак.

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB