#1 2016-12-19 22:42:54

Toni-penhold
Потребител
Registered: 2016-12-19
Posts: 5

Избор на гума със зъби

Здравейте приятели. Моля за помощ (от компетентни хора,които са ползвали) за гума със зъби. Имам излишно едно DHS OFF 7пластово дърво и се чудя какви зъби да му сложа къси или дълги едната му гума е G888 48 градуса ,която е за нападение но от другата страна незнам какво да сложа  unsure Гумата трябва да е някъде до 20 25 лева  biggrin


Изключен

#2 2016-12-20 02:13:35

danisius
Потребител
От Бургас
Registered: 2006-03-12
Posts: 830

Re: Избор на гума със зъби

А ти какво ще правиш с тази гума , много зависи от стила и техниката ти каква гума ще ти пасне.
За европейски хват  подходящи са  802-40 ,  Galaxy Uranos Poly   , DHS Dragonaw или Sharpning всичките са ти в бюджета.
С последните две се играе по трудно и се иска по добра техника така че не ти ги препоръчвам ако за пръв път хващаш зъб

И много внимавай ако ти хареса няма връщане назад, малко като тъмната страна на силата са.

Изключен

#3 2016-12-20 08:56:12

Toni-penhold
Потребител
Registered: 2016-12-19
Posts: 5

Re: Избор на гума със зъби

Благодаря много за отговора smile Играя и с европейски хват и с китайски тревата е за европейски ... Само не ми е ясно коя от изброените да избера  biggrin ПС. за пръв път ще играя с трева  rolleyes

Изключен

#4 2016-12-20 11:43:45

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 751

Re: Избор на гума със зъби

Не се сещам някой да  играе с китайски хват и да ползва трева. Зъби да, така играе Зи Хи Вен  или както там се казва. Трева и зъби са различни гуми и имат различни философии.  Трева или зъби искаш да ползваш? По добре напиши какво искаш да направиш с гумата. От своя старана и тези гуми имат различно поведение, както и гладките са доста видове и всяка има нещо което я различава от другата. Не се заблуждавай, че ще ти решат съществуващи проблеми с техниката ако  има такива разбира се. Тези гуми по лесно управляват входящия фалц, но наред с това пристигат и камара други проблеми. За овладяването им също са необходими доста усилия. Освен ако не попадаш на играчи, които рядко са срещали такива гуми и трудно играят срещу тях. Като цяло зъбите повече се доближават като поведение до гладките гуми, тревите играят по различен начин. Има и средни зъби които пък са посредата между горните две категории. Пиши какво искаш да правиш с гумата тогава ще получиш и по конкретни отговори.

Изключен

#5 2016-12-20 12:36:15

danisius
Потребител
От Бургас
Registered: 2006-03-12
Posts: 830

Re: Избор на гума със зъби

Всичко кеото съм ти изброил е къс нападател зъб, Пробвай Uranus Poly.
Спазвай следното взимай топката във най високата и фаза или възходяща, играй близо до масата (справка Wang Tao , Tang Peng, Ruiwu tan) . Движението е осоновно от китката , прави плътен контакт с топката и не се опитвай да я "въртиш" а да я удариш.  Топки под нивото мрежата се отиграват без много сила понеже има голяма вероятност да преминат зад масата, топки под нивото на масата е по-дбре да ги подсечеш.
За да почустваш зъбите ще ти трябват няколко месеца понеже играта с тях има изцяло различна философия.
Понеже зъбите не придават почти никакво въртене траекторията на полета почти права трябва да си добре нагласен с краката.

Изключен

#6 2016-12-20 13:27:03

Ventzi_A
Потребител
От София
Registered: 2016-06-20
Posts: 25

Re: Избор на гума със зъби

Здравейте, Toni-penhold!

Не сте писали дали искате да сложите гумата със зъби на форхенд или бекхенд (за европейския хват), но предвид че сте посочили че гладката гума G888 е за нападение, предполагам зъбите ще ползвате на бекхенд. Аз играя със зъби от двете страни (също европейски хват) от известно време, ще споделя скромните си впечатления от гумите, които съм ползвал (всичките са достатъчно евтини и се вписват в бюджета ви).

Първоначално ползвах на бекхенд дълъг зъб без подложка Galaxy Neptune на бавно защитно дърво, впоследствие пак дълъг зъб без подложка Galaxy 955 на седемслойно (OFF) дърво, в момента съм със среден зъб Galaxy Pluto с подложка 1.5 мм на петслойно (ALL) дърво. На форхенд ползвах къс зъб Galaxy Uranus Poly (max подложка), първо на седемслойното (OFF) дърво, сега и на петслойното (ALL).

С дългия зъб на бекхенд е по-лесно да не се съобразяваш много с въртенето при посрещане на сервис, удачни са блокиране с подсичане (т. нар. 'chop-block'), подсичане от различна дистанция (на бавното дърво е доста контролно, но иска активно подсичане, иначе може да не достигне до противниковото поле топката); относително ефективен атакуващ удар е повдигане ('lift') срещу долно въртене, най-вече над масата. На по-бързото седемслойно дърво дългия зъб се държи по подобен начин, малко намалява контрола при подсичане от дистанция, при атакуване скоростта не се увеличава значимо. Neptune е мъничко повече 'въртелив' в сравнение с 955 - слагам въртелив в кавички, защото с дългия зъб (без подложка) не можеш да създадеш собствено въртене, най-много да неутрализираш донякъде противниковото, или да го продължаваш (моята стратегия беше да използвам въртенето на противника срещу него; игра с плоски удари без въртене ефективно се противопоставя на тази стратегия). Сервис, изпълнен с дългия зъб не е особено труден за посрещане от противника, добре е да се обръща ракетата за изпълнение на сервиса с другата гума, самото обръщане в игра е допълнително умение, което трябва да се упражнява. Общо взето, способността на дългия зъб да 'обръща въртенето' не затруднява особено по-опитните противници, така че да се разчита само на нея е грешка.

Късия зъб Galaxy Uranus Poly ползвам предимно за атака, като на седемслойното дърво блока е много полезен удар - бърз (в зависимост от скоростта на приходящата топка) и с доста добър контрол на пласирането. С минимум усилия може сериозно да бъде затруднен противник, който често атакува с бързи топки, особено ако не покрива добре цялото си поле в определени моменти. На петслойното (ALL) дърво скоростта е осезаемо по-ниска, и оттам ефективността малко намалява (противника има повече време за реакция), но контрола на пласирането е все така добър и трябва с него да се компенсира максимално. Сеченето е с недостатъчен контрол, поне за мен - и на двете дървета. Гумата реагира повече на входящото въртене в сравнение с дългия зъб, но с нея може и да се създава прилично (за зъб) собствено въртене, по-подходяща е за изпълнение на сервиси с различно въртене.

Средния зъб Galaxy Pluto (1.5 мм) е нещо средно между дълъг и къс зъб, като лично аз го намирам за много по-близък до късия зъб, поне що се отнася до изпълнението на ударите - мога да обърна ракетата и да удрям с него и от форхенд, почти както с късия зъб (за сравнение, това с дългия зъб ми беше невъзможно - налагаше се значителна промяна на изпълнението на удара, който ми беше нетипичен за форхенд, самия аз се затруднявах). Разликата в скоростта на двете гуми е доста по-малка, но подсичането от различна дистанция е доста по-контролно със средния зъб. По податлив е към входящото въртене, но може да създава и собствено въртене, достатъчно (поне за мен) за изпълнение на сервиси. В единични случаи показва характеристики като на дълъг зъб - обръщане на въртенето и леко блуждаеща траектория.

Надявам се да съм бил полезен.

Поздрави!

Изключен

#7 2016-12-20 13:56:32

Toni-penhold
Потребител
Registered: 2016-12-19
Posts: 5

Re: Избор на гума със зъби

Благодаря на всички за отговорите smile Ще сложа Yinhe Uranus Poly пак каквото стане ... Пак ви казвам , че това ми е резервна ракета просто исках да опитам иначе си играя с друга  biggrin

Изключен

#8 2016-12-20 15:16:44

danisius
Потребител
От Бургас
Registered: 2006-03-12
Posts: 830

Re: Избор на гума със зъби

bonchef писа

Не се сещам някой да  играе с китайски хват и да ползва трева.

Zhou Xintong, Скив тук https://www.youtube.com/watch?v=MXleagdV8L4 има доста видео с нея така

Изключен

#9 2016-12-22 19:34:19

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 510

Re: Избор на гума със зъби

wink2  и аз преди време си правих такава хилка със една зъбеста гума. Много е различна играта, ако нямаш треньор или защитник за учител работата е почти обречена... съвсем различна игра, работата с краката трябва да я разработиш 3но! Да се позиционираш бързо и то далеч зад масата. Съвсем раличен стил...


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

#10 2016-12-23 10:30:05

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 751

Re: Избор на гума със зъби

Прав си брат. Таз жена така играе  и е ебаси гадната. Мда......по скоро е изключение тази. Изключение или не играта си е игра. Не бях виждал, сега ще погледам ей тъй от любопитство. Тъй като аз изпитвам сериозни затруднения срещу такива играчи защото играя с фалц, което е груба грешка срещу такива играчи бях опитал аз да играя с трева. Баси и гумите са тва хем от БХ естествето ми поведение е силно да подсичам на изтървани топки и пак няма вкарване в масата. Не са за всеки. Искат желание от страна на играча да ги овладее и още нещо много важно темперамента на игра. Ако се опитвате с тази гума да спечелите точка с атака по добре от сега се откажете от ползването и. Не че не се печелят и такива точки , но те по скоро съставляват около 3 до 5% от цялата игра.

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB