#11 2016-07-03 10:09:48

Новобранец
Потребител
От Лични
Registered: 2016-06-04
Posts: 202

Re: За любителите на експерементирането

asse писа

Stiga Kev Tech /
Joola Energy X tra/Tibhar Speedy Spin Premium

Не съм играл с такова дърво. Четох данните за него, доста е тежичко, но може да се компенсира с леки гуми. Ако аз го взема, ще му намаля и размера и ще стане по- леко. Дано да е здраво при дръжката и дървото, сигурно е старо дърво, а старите дървета са "уморени" точно при дръжката и самото дърво...зависи колко е играно с него.

Та, ако искаш можем да ги разменим с ново Т-11+, което е едно от най- леките дървета и с гарантиран контрол, не е дърво за подценяване..единственият му недостатък е неприятният му звук, което много ме дразни. Иначе понася и по - тежки гуми. Дървото е без никакви забележки и съм играл с него само няколко тренировки, запечатано е съвсем тънко със специалният лак за запечатване и купени от тук преди двадесетина дена и е с европейската дръжка каквато се вижда от линкът.
http://tennismasa.com/BG/darveta/yinhe- … &order=ASC
Всъщност, в момента на дървото има залепена черна гума, също нова, на една проба само, което също не е мой стил, гумата е с много добри качества, ще се увериш сам. Това е последният модел на МООН, заместител на тенерджи 05 и съм я избрал със средно твърда подложка на макс дебелина. Става и за ФХ и за БХ и добре си пасват с дървото.
Тази гума:
http://tennismasa.com/BG/yinhe-galaxy-moon-speed
Няма нужда от снимки, защото са наистина нови и без никакви забележки по тях...
А ти ми каже повече за дървото и за гумите, и ако може със снимки тук в тази тема, защото както сам казваш дървото и гумите са ти употребявани.

Ако имаш други предложения звънни ми на 0895 63 43 75 - Илия.

Последно редактирано от Новобранец (2016-07-03 10:18:05)


Новобранец старша възраст!

Изключен

#12 2016-08-02 11:12:25

asse
Потребител
От Sofia
Registered: 2013-06-28
Posts: 305

Re: За любителите на експерементирането

Оказва се, че има оформена особена група както казва Новобранеца "Любители на експериментирането",
която обича да пробва различни дървета и гуми и да прави различни комбинации. Те са по-скоро хоби играчи, отколкото състезатели.

Чувството и емоцията да експериментираш е също толкова силна и дори може да надделява над чувството да побеждаваш и да надиграваш противника в едно  състезание.
Не знам, при всеки тези чувства са различни и само предполагам, че е така... Само знам, че отнема средства и то много, но пък е готино и забавно...

Та в основата лежи въпроса за удоволствие ли играем, да побеждаваме противника, да пробваме и изпитваме себе си в силно състезание, да подобряваме уменията и психиката си, и да се развиваме технически и волево...


Killerspin Kido 7z
BTY T05
BTY T05

Изключен

#13 2016-08-02 11:56:29

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 751

Re: За любителите на експерементирането

Експериментирането   наистина се практикува повече от любителите. Останалите наблягат на играта. Въпреки това през ръцете на който са минали различни комбинации знае отлично как някои дървета и гуми си подхождат идеално. Т.е. получаваш от ракетата добрата обратна връзка и възможността да контролираш топката в различните ситуации, а също и достатъчната скорост при атака. Почти винаги ракетата е компромис. И аз на времето съм правил какви ли не експерименти. Рязъл съм през средата дебели дървета, добавял съм външни фурнири изпилявал съм външни фурнири , китосвал съм. И да  ви кажа няма нужда. Всичко дето ви трябва фирмите производителки вече са го направили и можете  да си го купите. Това което получавате след експеримента е различното усещане. При много такива проби не знам дали ръката свиква да играе правилно. В повечето случаи играчите играят с едно дърво дълги години. Добавянето на лакове и бои ще увеличи скоростта в дървото предполагам ще го втвърди. Както и при гумите борбата е да получите продукт с голям диапазон. От прочетено от мен съм чел че гумата с най голям диапазон е Урагана. Той иска добра ръка. За дърветата не съм убеден че може да се случи точно така. Но предполагам, че камарата продукти се произвеждат за да ги купуват такива като нас. Иначе дали си грабнал ОФФ-  или  ОФФ   или АЛЛ+  дърво  на дали  ще има огромна разлика в начина  ви  на игра. Играл съм с дървета  от ДЕФ  до  ОФФ+  и с гуми  от  ДЕФ  до  ОФФ+   играта  ми все  същата  само  дето  в двете крайности страдат  някои  удари. Идиотията е че понякога сте по печеливш с ракета  дето  не  ви кефи. ТОГАЗ КО  ПРАЙТЕ  не  знам. Мебелната промишленост си е мебелна промишленост. По отношение на дърветата  мисля има ограничения колко процента от дървото трябва да  е  недървесен материал.

Изключен

#14 2016-08-11 21:49:01

Новобранец
Потребител
От Лични
Registered: 2016-06-04
Posts: 202

Re: За любителите на експерементирането

bonchef писа

Идиотията е че понякога сте по печеливш с ракета  дето  не  ви кефи. ТОГАЗ КО  ПРАЙТЕ  не  знам. Мебелната промишленост си е мебелна промишленост.

Нацели ме в десятката, какво толкова му експериментираме, като това не ни променя играта...Спомням си кога за пръв път го открих, беше преди много години...преди важно  състезание...бравата на вратата ми пресрещна палеца на дясната ръка и се поду като за световно..играх без палец, нямах никакъв хват...за топспини не си и помислях..какво съм играл не зная, но спечелих два пъти повече срещи от както със здрав палец.., само връщах топките...

Та ако ще експириментирам, май е по- добре да си гипсирам палеца и да пробвам, поне ще ми е по- евтино..

Май нещо ни е сбъркано на нас експерементаторите


Новобранец старша възраст!

Изключен

#15 2016-08-11 23:14:53

neon
Потребител
Registered: 2006-12-29
Posts: 883

Re: За любителите на експерементирането

Казах ти го отначалото, ... rofl

Последно редактирано от neon (2016-08-12 09:11:21)

Изключен

#16 2016-08-12 09:07:28

neon
Потребител
Registered: 2006-12-29
Posts: 883

Re: За любителите на експерементирането

Сори колега, тия питиета що ги меся  blink , въобще не помня га съм го писал. unsure  rolleyes  drinks

Изключен

#17 2016-08-12 10:00:32

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 751

Re: За любителите на експерементирането

Именно само защото си връщал топката си взел повече срещи. Или, избягвал си атаката в повечето случаи. За да е сполучлива атаката иска крака и точна преценка какъв фалц има в идващата към теб топка. Тактиката на връщане обаче е успешна до едно време. След малко вдигане  на нивото  на игра няма как да печелиш срещи с тази тактика  или поне силно  ще намалеят. Друг важен показател е нивото на непредизвиканите грешки. При средно напреднали състезатели което според мен е в долната част на  нашата "Б" група и може би  първите 4 отбора на "В" група без поемането на определен процент риск в играта трудно ще се печелят срещи. Тук не визирам бранители тяхната игра  си е да връщат топката макар, че тези все повече намаляват  и атакуват при първа възможност. Кога трябва да се спре с експериментирането?  Много интересен въпрос. Аз например след всеки турнир решавам , че трябва нещо да донастроя в  ракетата. Знам , че е абсолютна грешка  и често  я правя. Защо, нямам отговор. Нека се опитам да дам някои ориентири макар, че те  ще помогнат само на малцина. Този дето   го кара отвътре да пробва все  ще  си пробва. Играта на всекиго  гравитира около някой от стиловете. Да предположим, че сте ОФФ- играч от типа любител. Професионалните играчи не си задават въпроса с експеримента. Всички дървета и  гуми от диапазона АЛЛ до ОФФ  ще ви свършат работа. Ако грабнете ОФФ дърво след известно време вие ще донастроите по бавни гуми ако проблема е управлението на фалца. Ако обратно сложите АЛЛ дърво след време там ще праснете по бързи гуми. Като цяло все ще гравитирате около едни и същи възможности на ракетата. Ще видите , че някои дървета и гуми тотално не ви допадат. В повечето случаи класиките вършат работа. Не случайно са станали такива. И последно и най важно  е да се преборите с импулса. Не ме питайте не знам как става.

Изключен

#18 2016-08-12 13:17:12

Новобранец
Потребител
От Лични
Registered: 2016-06-04
Posts: 202

Re: За любителите на експерементирането

bonchef писа

Ще видите , че някои дървета и гуми тотално не ви допадат. В повечето случаи класиките вършат работа. Не случайно са станали такива. И последно и най важно  е да се преборите с импулса. Не ме питайте не знам как става.

Това мнение ми е много полезно, наясно съм че вече съм избрал какво, как и с какво да играя, наясно съм че трябва вече да се приспособя към избраното от мен, и все още ми се иска да променям още в уредите..Ще удържа на импулса към промени на гуми и дървета и ще се съсредоточа само върху играта си..След няколко тренировки ще си проличи дали ще устоя на изкушението да сменям гумите.. Снощи дадох ракетата си на класов нападател, мнението му е че е много добра цялостна комбинация и ми показа нагледно как влизат всички удари от всякаква дистанция, лесно и безгрешно..та  щом той може, значи и аз трябва да мога..


Новобранец старша възраст!

Изключен

#19 2016-08-12 14:04:09

emillio
Потребител
От София
Registered: 2013-10-23
Posts: 510

Re: За любителите на експерементирането

smile Аз съм на мнение че точно там е цаката, умерено дърво и гуми - не в крайностите и да се приспособиш към наличното, което си купил след съвет с няколко по - добри играчи или треньори.  biggrin   drinks  После повече игра и упоритост му е цаката.  tongue   drinks


LKT Ayous Hinoki                   Против скъпото оборудване за любители !  drinks   
Donic Acuda P2 refurbish       Китайските гуми не са само за Китайци smile
BTY 05FX  refurbish               T11,  H3, TG3

Изключен

#20 2016-08-12 15:46:44

bonchef
Потребител
Registered: 2011-12-01
Posts: 751

Re: За любителите на експерементирането

Така ама да видим кой ще те послуша брат  biggrin

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB