#1 2006-04-16 16:35:40

TheGuardian
Потребител
Registered: 2006-04-15
Posts: 11

Re: Един въпрос относно правилата на играта

Имам един въпрос - ако по време на разиграване някой от играчите докосне топчето  то противникът му печели ли точката или не?
Например:
Играч А сервира, играч Б посреща и топчето се удря в играч А ПРЕДИ то да е докоснало повърхността на масата. Точка за А или за Б?


Изключен

#2 2006-04-16 17:41:47

BlaDe_FoX
Потребител
От Разград/Шумен
Registered: 2006-02-06
Posts: 703

Re: Един въпрос относно правилата на играта

ето това чаках да попита някой. наистина много интересен момент. и колкото и нелогично да изглежда точйа не се отсъжда. значе ситуацията е такава че сервиращият играч удря топката тя се удря в неговото поле но още преди да е ударила противниковото поле посрещащият я удря. при това положение сервисът се пребива.
ЗАЩО-точка се отсъжда за неправилно изпълнен сервис-в случаят сервис не е изпълнен защото топката не е ударила двете полета. също така точка се отсъжда ако противника не върне топката правилно но в случая сервисът не е изпълнен. за да сме честни все пак съдията на маса взима това решение. той може да отсъди точка ако реши че сервисът е бил прекъснат умишлено. все пак по правилник точка не се отсъжда но избягвайте да стигате до тази ситуация...


И нищо вече не може да ме трогне, И нищо вече не може да ме спре. Няма за мене закони и в гърдите ми няма сърце...

Изключен

#3 2006-04-16 18:37:01

don Antani
Moderator
От Бургас
Registered: 2006-03-08
Posts: 1,036

Re: Един въпрос относно правилата на играта

Аз исках да попитам нещо подобно.Ако същата тази ситуация стане по време на разиграване.Ако например топчето преди да е докоснало повърхността на масата играча удари топчето във въздуха и го вкара.Какво става??


TSP Reflex 50 Award Off
FH: Tibhar Nimbus
BH: Tibhar Rapid

Изключен

#4 2006-04-16 21:07:31

PowerSlave
Потребител
Registered: 2006-03-10
Posts: 328

Re: Един въпрос относно правилата на играта

Аз исках да попитам нещо подобно.Ако същата тази ситуация стане по време на разиграване.Ако например топчето преди да е докоснало повърхността на масата играча удари топчето във въздуха и го вкара.Какво става??

хмн мно интересно не са бях замислял но си мисля че е точка за др се пак не етенис на корт tongue


Hell It's About Time

Изключен

#5 2006-04-16 21:56:48

TheGuardian
Потребител
Registered: 2006-04-15
Posts: 11

Re: Един въпрос относно правилата на играта

Май не ме разбрахте, под "докосва" имам предвид топчето да се удари в тялото му, ръката му и т.н.

Изключен

#6 2006-04-17 10:18:35

BlaDe_FoX
Потребител
От Разград/Шумен
Registered: 2006-02-06
Posts: 703

Re: Един въпрос относно правилата на играта

китката на играещата ръка се смята за част от ракетата. така че ако ударът е в китката и топката влезе си е редовна точка. обаче всяка друга част от тялото си е точка за противника. пък за предният въпрос-в тениса на маса НЯМА волета.... smile


И нищо вече не може да ме трогне, И нищо вече не може да ме спре. Няма за мене закони и в гърдите ми няма сърце...

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB