#1 2008-05-03 13:11:54

pacolan_super
Гост

Re: Teoдор Йорданов

T_Jordanov_02.jpg

Tеодор Йорданов е роден на 09.04.1978г. в град Русе.
започва да тренира тенис на маса на 10 годишна възраст  в русенския клуб -Дунав.На 14 годни се премества в София  и започва професионална подготовка.
До 20-тата си годишнина учи и тренира в спортната школа на ЦСКА, след това заминава за Германия, където продължава да се състезава и до ден днешен.

Спортни успехи:

-В България е бил Шампион на всички възрасти-лично, двойки и отборно, и то по няколко пъти! (единствено на Кадети не е бил първи).

-На Балканските игри за юноши е бил първи отборно, първо място на двойки, и 2-ри индивидуално.

-За Кадети на Европейско първенство най-доброто представяне на Теодор Йорданов е 9-то място отборно, както и четвърт финал на двойки.

-За Юноши има девето място отборно.

-Вече при мъжете печели първо място отборно на Балканските игри!

-В Германия най-големия успех на именития ни тенисист е 1-во място във 2-ра Бундеслига.

-На последния открит шампионат на България 2008г., Теодор Йорданов заема първо място на двойки, както и стана Шампион на България в идивидуалната надпревара.


T_Jordanov_03.jpg


Теодор Йорданов бе така любезен да даде интервю за почитателите на тениса на маса в България!
Ето и самото интервю:


1.Здравей Тео, кой те откри за тениса на маса, започнал си да тренираш на 10 годишна възраст  в Русе...?

-Здравей, много интересна случка, аз играех с децата пред блока на бетонната маса и мина един човек, и ме попита:дали не искам да тренирам тенис на маса.Аз му отговорих, че тренирам футбол и нещата останаха така...Но, аз ве по-често почнах да играя тенис пред блока ми...Този човек дойде отново и ми каза:много искам да започнеш тренировки при мен в Дунав Русе по т[/B]енис на маса!Аз пак му отговорих отрицателно и той ми каза да извикам баща ми...Деня беше четвъртък.., и така аз в понеделник вече бях на тренировки в Дунав -Русе при човека, който ме е научил на повечето неща в тениса на маса -Васил Иванов.


2.Kak се отрази престоя ти в Школата на ЦСКА в София-5 години си бил там?

-През тези 5 години беше поставена основата ми като спортист..Тренирахме изключително правилно и концентрирано, грамотно бих казал...Цялото ми ежедневие се състоеше само от тренировки, училище и пак тренировки.


3.Какво ти направи най-силно впечатление след пристигането ти в Германия-много ли силно беше там първенството по това време?

-Най-силно впечатление ми направи отношението на хората към спорта тенис на маса, както и добрите условия за подготовка.Първенството на Германия винаги е било от най-добрите!

4.Ти си левичар, считаш ли че левичарите са геленици на съдбата, заради предимството на игра с лявата ръка?

-Не мисля, че състезателите играещи с лява ръка имат предимство пред тези с дясна ръка.Левичарите за някои са по неудобни, а за други пък са по удобни.Това зависи от стила на  отделните играчи- дали си пасват или не...


5.Кое е най-силното ти оръжие в тениса-всички знаем че си устремен напададел, но в кой елемент от играта се чувстваш най-добре?

-Има много елементи от играта в които се чувствам добре, но който познава играта ми и то отблизо, знае, че трябва да избягва да ми дава сечена топка на бекхенд, защото в повечето случаи ще съжалява... smile


6.Знаем, че в Германия-Бундеслигата се играе срещу най-добрите в света, какво те научи опита вече толкова години там?

-Искам да кажа на всички привърженици на тениса на маса, че аз никога не съм играл в Първа Бундеслига.През сезона 2007-2008г. отбора ми спечели Шампионата във Втора Бундеслига и си извоюва правото да влезе в Първа Бундеслига.Но отбора отказа това влизане поради финансови причнини-неъзможност да се издържа в Първа Бундеслига.
Това стана причина да сменя отбора в който играя и да преследвам моята мечта- да играя в Първа Бундеслига.С новият отбор се надявам да осъществя тази си мечта!Опита през годините ме научи никога да не подценявам и надценявам даден съперник, а да излизам максимално концентриран и готов за битка срещу всеки.

7.Разкажи ми как мина сезона 2007/08 за теб?

-За мен този сезон беше един от най-успешните в моята кариера до сега!.Сезона започна с титла на двойки на открития Шампионат на България в моя партньор Парапанов.
Финала беше много драматичен и на високо ниво, водехме 2:0 и 7:0 и се стигна до 2:2, и губехме със 6:2, но  спечелихме гейма със 15:13 и с това и титлата!
В Бундеслигата-още първия мач  поведохме първенството и три кръга преди самия край спечелихме титлата в Германия.
Най-сладката титла тази година беше преди месец и половина, в зала София като триумфирах с титлата на България.


8.Какво би искал да се промени в тениса на маса в България?

-Лично аз бих искал всички хора, които правят нещо за тениса на маса включително и Федерацията да работят заедно за популяризирането и подобряването на 
тениса на маса в България. А не както досега, отделни личности  да се опитват да променят цялата ситуация. Мисля,че трябва да има изграден план и всичко заедно да работят за неговото осъществяване.Т.е краткосрочни и дългосрочни цели- материално и финансово обезпечени!

9.Направи разлика между Европейския и Азиатския тенис на маса.С какво Китайците са по-добри?

-Мисля че Азиатците имат много по добра подготовка и философия за тениса на маса.Те успяват със страшно голяма скорост и голям процент сигурност близо до масата да изпълняват своите удари .Това са едни от нещата, които ги правят по-добри от Европейците в момента.


10.Какво мислиш относно "проблема" с лепенето, в правилна ли посока отива тениса на маса с новите правила?

-Само времето може да покаже дали новите правила са правилни.Целта е да се полуляризира тениса на маса.Аз лично се надявам това да донесе успех.


11.Толкова години в Германия, толкова много мачове-кой е най-неудобния ти съперник във времето?

-С течение на годините стигнах до извода, че най-некомфортно се чувствам срещу състезател, който има много добър сервиз и след това търси да завърши точката с единичен удар.

12.Какъв е режима ти на подготовка-тренировка, хранене, възстановяване?

-В момента сезона за мен приключи.Първият ми мач за новия сезон ще бъде края на Август месец- Купата на Германия.И сега съм подготовка за новия сезон. Ще Ви кажа как протича една седмица на подготовка при мен:
Три-четири дни в седмицата тичам между 30мин. и 1 час.Три-четири пъти правя фитнес.Сега играя по-малко тенис и наблягам на физическата си подготовка.
Също така 2-3 пъти в седмицата по 1 час тренирам само сервизи.Нямам специален режим на хранене, но се старая да се храня здравословно. А за възстановяването-за мен съня е най-доброто възстановително средство.

Иначе какво да кажа-това е една болна тема за мен, защото нито в клубния, нито в Националния отбор имаме специалист и общо взето нямам качествено възстановяване.

13.С какво дърво и гуми играеш в момента?

-Дървото ми е Andro super Core Cell OFF, а гумите са ROXON 500- на форхенд, и ROXON 450-на бекхенд.Това са от новите гуми на Андро с вграден ефект на лепене.

14.Тео имаш толкова много успехи-съжаляваш ли за нещо?

-За момента не съжалявам за нищо и се надявам следващите години да постигна с Българския Национален Отбор и клубния ми отбор целите, които съм си поставил.

15.Кой е най-радостния ти момент в кариерата?

-Винаги съм се раздвал на победите си и затова мога да кажа, че имам много радостни моменти.Вярвам, че тепърва ми предстоят един от най-щастливите моменти в моята кариера.

16.Тениса на маса е спорт, който носи много наслада.Ти си постигнал много в този спорт-и какво можем да очакваме от теб в близко бъдеще?

-Сега съм започнал подготовката за следващия сезон.Поставил съм си много високи цели и една от тях е спечелването на отборната или индивидуална титла на силния открит Шампионат на България през месец Септември.
Много бих искал да зарадвам привържениците с титла на родна земя!

17. Считаш ли се за щастлив човек?

-Свикнал съм да се радвам на малките неща в живота и това ме прави щастлив човек!

18.Какво ще пожелаеш на хилядите привърженици на този спорт у нас?

-Пожелавам им на първо място да са здрави!
Да имат много хубави моменти с любимия ни спорт и дано скоро време да имат условията за игра, както ги имам аз в Германия.

photo-1272.jpg


Видео с Теодор Йорданов:


На Вашето внимание представянето на отбора на Теодор Йорданов преди отборния двубой за 1-вото място във втора Бундеслига:

http://www.tt-total.tv./video/do_vs_ho/vid03.html


Двубоя с който Тео печели 1-вото място във втора бундеслига (избрани моменти):

http://www.tt-total.tv./video/do_vs_ho/vid15.html


Среща от световното първенство в Китай, тази година-избрани моменти!
България срещу Канада
.... smile

Линк за гледане:
(част 1)
http://www.youtube.com/watch?v=JAQ3MC5bhQU


Линк за сваляне:

Част 1:

http://4storing.com/g4ikf/6823009173870ff5...94427b1d05.html

Линк за гледане:
(част 2)
http://www.youtube.com/watch?v=6FpB2BfE3Fw


Линк за сваляне:

Част 2:

http://4storing.com/z8s8x/23e2560fcd374124...0b4324db8d.html


Перфектно качество!


Oще няколко мача на Теодор Йорданов:

Mач от откритото първенство на Австрия-Про тура 2007г.:
-Теодор Йорданов vs. DURAN Marc

http://4storing.com/free/z83ux/9d79154218d...614cdff9da.html

Мач от световното първенство в Китай:България срещу Нигерия 2008г.:
-Теодор Йорданов vs. NOSIRU KAZEEM

http://4storing.com/mpy1i/487269822fefd051...7879c0f68a.html


Среща от откритото първенство на Германия-Про турнира 2007г.
-Теодор Йорданов vs. BURGIS Matiss

http://4storing.com/fzhmr/b8e32b9f18ff9883...d85cbdae3b.html

Pacolan_Super    Благодари на Теодор Йорданов за проявеното съдействие и интересното интервю като се надявам, взаимодействието между нас да продължи.
От името на всички фенове на тениса на маса у нас пожелавам на Тео да бъде здрав и да постигне мечтите си, както и все по-често да ни радва с бъдещи успехи!
Напред Тео!

drinks


#2 2008-05-18 20:45:04

Тео
Потребител
Registered: 2008-05-03
Posts: 13

Re: Teoдор Йорданов

Съpдечно благодаря на pacolan_super за проявеното съдействие и професионализъм за подготвяне на целия репортаж-профил в сайта!
Заедно можем повече!
drinks

Изключен

#3 2008-05-18 21:56:05

Бат Светля
Потребител
Registered: 2006-11-11
Posts: 497
Страница

Re: Teoдор Йорданов

Браво! Много се радвам за Тео и отразения репортаж от Пацо!  :clapping:
Интервюто е страхотно!  drinks


Aikido Bulgaria [img]http://www.mitsubishibg.com/forum/style_emoticons/default/aikido.gif[/img]

Изключен

#4 2008-05-18 22:02:21

pavkata
Потребител
Registered: 2007-10-19
Posts: 361

Re: Teoдор Йорданов

Не само интервюто , но и мачовете са супер ... Браво Пацо  drinks

Изключен

#5 2008-05-18 23:22:13

J.Persson
Потребител
Registered: 2007-07-21
Posts: 704

Re: Teoдор Йорданов

е какво да кажа пацо е перфектен както теодор в играта!

Изключен

#6 2008-05-18 23:29:35

Sobieski
Потребител
Registered: 2008-05-13
Posts: 32

Re: Teoдор Йорданов

много хубаво интервю същто и мачовете са страхотни мерси много tennis  tennis  tennis

Изключен

#7 2008-05-19 00:13:02

AxL
Потребител
От София
Registered: 2006-04-30
Posts: 252

Re: Teoдор Йорданов

Да наистина много добро интервю. Браво.


Бунтар Без Кауза

Когато убиете комар с Топ Спин, тогава ми говорете!

Изключен

#8 2008-05-19 03:26:33

pacolan_super
Гост

Re: Teoдор Йорданов

Благодаря за добрите думи колеги. smile

Board footer

Powered by FluxBB