#1 Re: Въпроси и отговори » Съвет за дърво и гуми + друго » 2019-04-13 09:26:48

Всичко ти казаха колегите, и нищо не оставиха за мен /смея се/
Усещам, че и ти като всички ще тръгваш на проби проби проби, но е грешка да започваш с 500лв.
Ако ще е за проби опитай това
гуми...подбери си дебелините на гумите според играта си
https://revspin.net/rubber/61-second-li … s-lst.html

Дърво за тях:
https://revspin.net/blade/galaxy-yinhe-t11-plus.html

http://tennismasa.com/BG/darveta/yinhe- … alaxy-t-11

Контрол със сигурност ще имаш достатъчно, и няма да е 500лв.
Но пък някои редки случай, ако не е 500-600лв, на човека не му харесват.

Все от някъде ще започнеш!

#3 Re: мнения и препоръки » 15 годишен. Търся хилка за тенис на маса. » 2019-03-20 23:23:09

Svetoslav222 писа

Разбирам, доста четох и накрая реших да питам. А тенис ми се играе постоянно обаче имам време само пон и петък, а в събота и неделя няма. Доре след тренировката пак ми се играе ама няма как..

Що нямаш време?
Не си ли го определяш сам?
При мен аз си определям времето и винаги имам време за това което ме се иска.
Дори си оставям и свободно време колкото си искам.

#4 Re: Въпроси и отговори » huricane 3 national » 2019-03-19 22:37:36

Здрасти bonchef,
Евала, ти ме надминаваш в експериментите си за различните комбинации.
Аз събирам всякакви гуми, смалявам дървета за малки гуми, пробвам и продължавам, но до тунинговане не съм стигнал.
Но не мога да се меря с вас, много години съм пропуснал...и заради това ми е интересно да ви чета опита.
Относно това:"Някой може ли да каже защо така т`ва? След като са трудни гуми за игра и трябва да се удря силно за да се получи ефекта УАУ така както го правят Ма Лонг и братовчедите му защо жените китайки играят и те с такива урагани? ", мога да ти напомня следното...скоро го написах в друга тема: В интернет попаднах на китайски магазин за гуми, от най- големите...стотици, хиляди гуми гуми гуми, китайски, европейски всякакви...и там видях гуми с една и съща марка..примерно Тенержи 05 разгледах щото ми е интересно, и видях 05 на цена от 3 долара до 300 долара...и се шашнах. Като си помагах с преводача Гугъл се зачетох в информацията която даваха от магазина. Та се казваше и показваше оригиналът и всички негови реплики си имаха собствен белег, с допълнителна информация за тях че са реплика на оригинала.
Още: Ако напишеш в гугъл името, модела  на Урагана и допълниш "снимки", то Гугъл ни предлага СНИМКИ, но да тях и "неподходящи снимки". Ако отвориш НЕПОДХОДЯЩИ СНИМКИ-там ще видиш същите урагани, ама различни, не като оригинала...ако отвориш неподходящите снимки, се отваря цяла страница с неподходящи гуми, и всяка една различна от другата.... Това се отнася не само за гуми, но и за дървета.... и настъпва пълен хаос с какво играят китайките.
Хубавото на това е , че ако си си купил....примерно дърво или гума, така можеш да го потърсиш оригинал ли е или е реплика...по белезите, цифри, цвят, номера и др.
Така ще знаеш примерно с кой точно ураган експеременшираш и повече няма да свеждаш експеримента си само до Ураган, а си е просто един любопитен експеримент...струва си.
Така че твоето коректно :"Тези които редовно ползват ще ми е полезно да дадат насоки за ползването на такава гума. " няма как да е точно и вярно, колкото и честни да сме. Ние не знаем какви гуми ползваме.
Трудно е да го възприемем, но който както иска, да продължа по мнението ти.

"От известно време се опитвам да играя с по твърди гуми защото наистина съм видял  негативните влияния на меките гуми."
Интересно и поучително...и заради това ще си позволя от себе си да кажа:
От дете съм роден спортист, плуване, гребане с лодки, ски, кънки, но основно мотоциклетизъм където е основният ми талант..говоря ти за преди 50 години, щото на мотор се качих 5 годишен...и това до 26 годишен...и изведнъж, съвсем случайно попадам  в общество, приятели на ТЕНИС НА МАСА-тогава за мен-егаси и смешният спорт...бил съм тъп.
Май не съвсем, защото бързо забелязах, че след час игра на тенис, възможностите ми за КОНЦЕНТРАЦИЯ при мотоциклетизма се удвояваха тройно.
Освен това, обществото тенесисти в което попаднах не бяха които и да са, а Иван Стоянов и Стефан Стефанов, първи национали на България...Джеват Хасанов...от тях научих много, но само две години  и вятърът ме зява нанякъде..
Започнах пак преди 3 години, и по гумите , меките..винаги съм играл с такива...Щото Иван Стоянов, ме казваше че тенисът е спин и нищо друго, а Стефан ми казваше че тенисът е начален спин и после драйф и нищо друго...а Джеват ми каза:Всичко в тенисът е ъгъл на хилката и посока на движение, каквото и да правиш....и ми го показа така:
Приготви се да посрещнеш топчето, погледни си ъгъла на хилката, сега приклекни ниско за да си готов с краката, ВИДЯ ли как с клякането се промени ъгъла на хилката, се наведе надолу????..Сега ме гледай добре за движенията...мога да играя само с китка..и ми го показа, но мога да играя и само с ръка без китка..и ми го показа...обаче мога да играй и само с въртене на кръста, без ръка и китка...обаче пък мога да играя и само с въртенето на краката си..колко самостоятелни комбинации видя за един и същи удар, сега ги събери в едно, за да им предадеш мощ, сила и върнете, каквото и да си пожелаеш.
Това важи и за меките и твърдите гуми...
Та колкото и малко да съм играл аз установих какво мога и какво не мога и коя гума може да ми допадне...
Ураганът, твърдият бе този които преди година ме изненада..и то на твърдо дърво, при силната ми страна за мека гума и силен фалц, тази гума произвеждаше невероятен фалц когато е силен бавен и висок, буквално в края на летежа си топчето се клатеше във въздухът...за мое съжаление тези качества на гумата изчезнаха след месец...но пък това ме насочи към твърдите гуми...
Сега вече след много експерименти по моят стил на игра, аз вече предпочитам твърди гуми за Фх и малко по меки за БХ....общо взето съм вече за твърдите гуми...както и ти си го установил. Вече съм си избрал и подходящото дърво за моят стил...и гуми...нужни ми бяха три години, с много експерименти-Да-твърди гуми...

#5 Re: Въпроси и отговори » Избор между Donic Bluefire и Blustorme? » 2019-03-18 11:13:10

emillio писа

Мисля че киро е с дървото от подписа си - композитно нападателно, петслойно. Не съм го пробвал но "Юзерта"  казва че освен скорост има контрол. Мисля че и двата посочени варианта са добри, кой ще му пасне повече не мога да преценя.

Забелязах някаква стандартизация при изборът на гуми, от това което чета от чуждите сайтове, и което опитах, и ми допадна на играта.
БХ гумите са с макс дебелина, а ФХ с дебелина 1.8-1.9

Има някаква логика в това?

#6 Re: Въпроси и отговори » Избор между Donic Bluefire и Blustorme? » 2019-03-18 00:09:48

"kiro1975 писа

    Здравейте,

    Играя със сковано, карбоново дърво и досега много му се връзваха Donic Acuda S1/Acuda blue P2."Дърветата имат два показателя скованост и твърдост...ти си написал "сковано дърво"
Голяма е разликата от сковано твърдо дърво и от сковано меко дърво...много голяма.
Това не уточнение във въпроса ти, не дава възможности за точно отговори.

Не мога да кажа и дали ще ти пасне на стилът ти на игра който ти играеш, щото и него не зная.
Мога да кажа мнение само принципно, но не и за дървото с което ти играеш, така че и за гуми към него не мога да кажа мнение.
В зависимост от стилът ти на игра, би трябвало да се следва следният принцип, за ФХ и за БХ: Какво точно желаеш да се случи с топчето след удара ти в него?

По твоите думи "сковано дърво", ти дава повече контрол....и нищо друго..скоростта, другите качества нужни за играта, не зависят само от сковаността и контролът, скованото дърво ти дава само повече контрол...Контрол, който няма за ти върши работа с неподходящи гуми...
И поради това питаш за гумите!
Няма да получиш верен отговор, сам ще трябва да го откриеш...а всъщност си на точното място и при точните хора които могат да ти помогнат с опитът си.

Аз бих постъпил с въпросите си така така..подред:
1. Наясно съм, че всяко нещо струва друго нещо.
2. /може би/ ....Играя така и така, с това и това дърво и с тези гуми....и ги показваш
3. /може би/ ... Но искам да си променя играта и да тренирам, и да се науча да играя така, и така...и го описваш.
4. /може би/ ... Не искам нищо да променям в играта си, а да намеря това което мога да играя и си е моята игра....да доразвия това което ми е вродено в тениса на маса-моят си стил и възможности....и го описваш
5. И пак първото: Наясно съм, че всяко нещо струва друго нещо...но аз искам това и това със скованото си дърво, кой гуми ще са ми подходящи?

Или аз да те питам, накратко това трябваше да напиша: Какво искаш да се случва с топчето при ударите ти с ФХ и с БХ, при условие че играеш със схванато дърво, мога да ти отговоря кои са гумите?

#7 Re: Въпроси и отговори » Относно карбоновия слой на Маркови дървета » 2019-03-17 22:55:09

Според мен, няма как от игра да се износи карбоновият слой на дървото...отгоре има гума..
А ако питаш за лепилата, то Да, различните лепила променят качеството и на дървото и на гумата..но не чак толкова забележимо и трагично...
Достатъчно е да залепиш веднъж с мазно липило гума...и дървото е попило...отнася се и до съвместимостта ако си лакирал дървото с несъвместим лак с лепилото. Нормалната основа днес е на вода, лепила  и лакове на акрилна или алкидна основа са несъвместими с тези на водната....гумата е залепена, но под нея има реакция, незнайно с какви последствия...възможно е да повредят дървото, за карбоновият слой не е е важно, щом дървото е повредено...
А от опит, старите лепила , ако веднъж си липил с такива, дървото или гумата /на различна основа/и повториш с новите, от реакцията им се получава страхотно мазало което попива в дървото...при опитът да го изчистиш с друго мазало, щото няма с какво друго, то в дървото влизат още мазила.... но няма тук човек който да ти отговори, всичко това ще развали ли дървото или ще го направи още по- добро...

#8 Re: Въпроси и отговори » Мнение за гуми » 2019-03-17 22:45:20

Лесно е и евтино-
Слагаш в микровълновата фурна една обикновена гума за 5 м. и е готова антиспин.
Ако на се получи, вариш я 30 м на печката и я сушиш във фурната 30м на 100 градуса...
Шегувам се, до някъде.

#9 Въпроси и отговори » Относно гуми "Grip" » 2019-03-17 22:34:02

Скоро тук прочетох мнение, че гумите не се делят на китайски и европейски, а се делят на лепкави и нелепкави.
Почти е вярно.
Въпросът ми е, според вас какво е "Grip"...има такива и европейски и китайски.
Според общите разбирания, както ни ги представят капацитетите, тензорните гуми са тези които имат НАПРЕЖЕНИЕТО в гумата, а не в подложката.
"GRIP" не е напрежение, но е в горницата на гумата, би трябвало да е тензор.
Според мен GRIP се тези гуми които не са лепкави, но имат качества, които при други гуми се  се достигат с лепкавост.
Според мен има бързи гуми с GRIP, има и бавни, има и катапултни...като че ли става дума за някакво съчетание на гумата с подложката...но не са тензорни.., но са като че ли са?!?!????
За какво е темата и въпросите ми?
Тензорната гума, е гума които качествата и се намират не на подложката на гумата,  а на горницата и-горната гума. Щото с времето, ако и когато лепилото стегне долната гума, това да не оказва влияние на горната гума-на цялата гума като цяло....и капацитетите ни казват, че тензорната гума не е нужно да се презалепя с времето си за да си възвърне качествата, докато не тензорната изисква редовно презалепяне, за да си възвърне напрежението.
Което май е вярно...

Вярно до там, докато не си зададох въпросът какво е Grip?
След доста проби, стигнах до заключението че китайците нямат такова понятие и не слагат такива белези като Grip на гумите си.
Стигнах до заключение че китайците са майстори на Grip гумите...и ни ги предлагат като европейски...-не лепкави.
А европейските, примерно:
https://revspin.net/rubber/andro-rasant-grip.html

https://revspin.net/rubber/andro-rasant-powergrip.html
Щото и питам, възможно ли е тензорът да прави Grip?


Щото пък от практиката разбрах, че Grip са много яки гуми...след много часове игра, ама много, Grip вече уж е с износена горницата, но си остава Grip
От практиката разбрах, че китайците са майстори на Grip...и че тази гуми са много леки и много издържливи... но пък не съм видял китайска гума с надпис Grip
Въпросът ми към вас е Какво е Grip?

Board footer

Powered by FluxBB