#1 Re: мнения и препоръки » Galaxy Yinhe moon и Galaxy Yinhe mars II » 2018-07-14 20:18:44

Играл съм и с двете. Да, цената е несравнимо евтина. Но качеството е по-ниско. Mars II въобще не препоръчвам да се купува, тъй като спин-ът поначало е ужасен, има много нисък ъгъл на връщане и след 2-3 месеца гумата въобще не хваща дори след редовно чистене. Moon препоръчвам за начинаещи, както и средно ниво които искат евтина алтернатива за сметка на малко по-ниско качество.

#2 Re: купувам/продавам » Продавам » 2018-05-01 12:58:57

Обновена!
Тениска Adidas - Продадена!

#3 Re: Общ форум » Решение на проблема с треньорите в Китайската спортна асоциация. » 2018-02-17 23:44:59

Благодаря за коментара. Всичко това което каза още повече потвърждава моята гледна точка, а именно това, че Китай са твърде добри и има нужда от някакво уравновесяване между тях и останалите страни. Това може да изглежда нечестно, и е, но в същото време Китай имат най-добрите условия за трениране. Поради икономически/политически причини. Хора с еднакъв потенциал тренират в различни условия, и това прави разликата. Докато ако всички имахме еднакви условия, нещата щяха да са различни. Макар че аз мисля че и без най-добрият треньор, Китай пак ще намери начин да е номер 1 впоследствие. Впрочем, понякога се чудя - на Китайците не им ли омръзва да са номер 1? Колкото и да е добро усещането, в крайна сметка тенисът на маса е просто игра. А в момента конфликтът около него е огромен - все едно се бием за ресурси. Откачено е.

#5 Re: купувам/продавам » Продавам » 2017-11-18 19:04:06

Обновена тема - намалени цени и добавени артикули

#9 Re: Общ форум » Решение на проблема с треньорите в Китайската спортна асоциация. » 2017-07-01 12:14:30

Съгласен съм като цяло и така трябва да бъде, само че за съжаление в момента никой няма намерение да инвестира толкова много в спорта и то в световен мащаб. Това е голям проект. Моето решение е отправено според възможностите на Китайската федерация по спорт колкото за да се замаже ситуацията, а не според световните възможности. Иначе по-големите проблеми действително си остават.
Не съм съгласен обаче с твърдението ти на треньорите - треньорът има изключителна важност, не мисля че някой може да замести Лиу по компетентност, той затова е и назначен на първо място на тази позиция, защото няма по-добър от него за тази работа.
Също така, както казах много от хората полагат доста усилия в спорта и понякога повече в сравнение с Китай, но просто условията им са такива, че влияят в негативен аспект на играта. Затова споменах Аруна който за да стигне това ниво на което е е било нужно да полага усилия поне колкото топ състезателите на Китай ако не и повече. Идеята ми е че реално има много хора които тренират също така усилено и отдадено но условията не им позволяват да напредват достатъчно и затова да не са наравно с Китай.

#10 Общ форум » Решение на проблема с треньорите в Китайската спортна асоциация. » 2017-06-29 20:14:09

ExploreTT
Replies: 11

/Съобщение към ITTF, CTTA и всички фенове по света./

Отсъствието на китайските топ състезатели по време на China Open намеква дълбокото им неодобрение на въведените промени в Китайският отбор. Повече от ясно е че от Интернационалната Федерация се опитват всячески да спрат доминацията на Китай по най-брутален начин. В същото време много фенове по света са изразили мнение че не искат промени относно състава на китайския отбор, както и играта като цяло.  Но според мен и федерацията, и феновете грешат. Ще обясня.

Преди този "инцидент" да се случи аз самият имах различна представа за това как стоят нещата при играчите които се състезават на високо ниво, но след като тези събития се случиха ми се отвориха очите за много неща. Не съм предполагал че треньорът има такъв огромен принос към представянето на състезателите. Това ще рече че фактът че Китай винаги доминира се дължи до голяма степен на треньора. Именно тук може да се идентифицира грешката от страната на множеството фенове които задължително искат Лиу обратно. Проблемът, който феновете не искат да съобразят се изразява в неравенството между компетентността на треньорите, както и в общите условия според различните страни по света. Ако всички страни имаха еднакво добър треньор и еднакви условия на тренировки, нещата щяха да са различни. Но не е така.

Просто така се случва че в Китай треньорите са най-добри. Не заради друго а защото в Китай системата е стриктна и по-трудно допуска неточности. В другите страни не е така. В другите страни има много повече треньори чиято компетентност е много по-ниска от тази на китайските. Китайските треньори имат много по-добър фундамент на техника и преподаване. Трудно е дори за мен да си представя как играчи като например Аруна от Нигерия е възможно да достигнат такова професионално ниво, имайки впредвид условията в които хора като него започват и продължават да тренират за да поддържат нивото си на компетентност. Бидейки на 35 място в света, Аруна със сигурност не си е лежал под хамака за да го постигне. Очевидно усилията които полагат хора като него са много по-големи в сравнение с тези на останалите за да стигнат това ниво на професионализъм особено в според мен недооценен и недостатъчно финансиран спорт като тениса на маса, бидейки едновременно един от най-популярните, а между другото най-вече в Китай.

Също така е странно че от една страна феновете твърдят че тенисът на маса е спорт който трябва да му се наслаждаваме, но в същото време подкрепят това Китай да доминира на всяко международно състезание да води китай. Не можеш да подкрепяш и двете. Не можеш да подкрепяш желанието си да се наслаждаваш на спортът и едновременно с това да подкрепяш Китай да доминира на всеки шампионат, просто защото си противоречиш. Китай води на всяко едно международно състезание и всяка година на всички състезания на финала е китай. В това няма нищо интересно и вълнуващо и рано или късно тази тенденция ще омръзне на феновете. А ако "омръзването" на хората от доминацията на Китай започне да става масова тенденция, проблемите ще се задълбочат, защото феновете сами ще почнат да стават съучастници в конфликта който се разгаря в момента.

Грешка на феновете е че не се съобразяват с реалността. Политическите сплетни в Китай са факт и ние няма как да ги пренебрегнем. От друга страна е факт и рутинната и омръзваща доминация на Китай заради компетентните треньори и невъзможността на останалите състезатели по света да ги настигат, което също донякъде е нечестно.

Грешката на асоциацията е че премахна цялата идея за главен треньор. Това е твърде нечестно. Това което можеха да направят те като да "замажат положението" е по-скоро да бяха заменили Лиу с някой друг треньор. Да махаш Главният треньор като явление си е нечестно, но това което те можеха да направят е просто да променят ранга на Лиу като по този начин той остава в отбора и не се предизвиква такова голямо смущение между съзтезателите и съответно феновете. От друга страна това е и в полза на китайската федерация, тъй като това действително би означавало на практика "отслабването" на китайският отбор. Това не е подгравка с отбора, това е знак на уважение и признание спрямо тях че те наистина са най-добрите.

Китай може все още да доминира (или не) , стига условията при които се случват нещата да бъдат сравнително равни. Но нека това да зависи от усилията на играчите, а не от нещо друго. Така или иначе нови звезди като Томоказу Харимото и Юто Мураматсу започват да набират огромна компетентност и рано или късно и те ще имат значителни постижения в спорта включително и на най-високо ниво.

За да можеш да нормализираш нещата да вървят гладко трябва да си готов на компромиси и да "балансираш" между реалността и желаното.  Проблемът е че в момента никой от главните не иска а и явно не е способен да измисли някакво междинно решение, а това което става и се опасявам че може да се задълбочава занапраед е всички заедно да губим, вместо да печелим от цялата ситуация.

Затова съветвам феновете: Не гледайте на случката като инцидент, приемете я като врата за нови възможности както за самите вас, така и за останалите. Защото именно в това се изразява истинското спортсменство - равенство и честност между играчите.

Съвет към Китайската асоциация: Моля не осквернявайте спорта който обичаме. На вас са сложили очи милиони фенове по света и разчитат на вас за коректното ви отношение към спорта. Тенисът на маса е спорт който трябва на първо място да е обичан и на второ честен. Не е приемливо да осквернявате авторитета на Китай за сметка на останалия свят. Моето решение за проблемът е това да върнете Лиу към националния отбор, но да смените статутът му с друг вместо на Главен треньор, като така едновременно запазвате отношенията му с Китайските национални състезатели, но едновременно отнемате от влиянието му върху тях като давате възможност на останалия свят да се състезава ако не друго то една идея по-наравно с Китай.

Изпращам това съобщение навсякъде с надеждата да бъде прочетено масово както от феновете, така и Китайската асоциация и Интернационалната федерация по тенис на маса, като по този начин силно се надявам нагорещената ситуация в Китай да бъде овладяна. Мойте мотиви са само и единствено желанието ми спортът да запази своята прекрасна същност и спортменски дух между играчите навсякъде по света. Мир.

Board footer

Powered by FluxBB