#1 Re: Въпроси и отговори » Хилка с една гладка и една назъбена страна? » 2018-07-27 10:14:50

Здравей,

Основно трябва да решиш дали искаш да променяш играта си или да се занимаваш с компексна и сложна двустранна игра.
Зъбите са три вида и според мои приятели зъбари, ударите се получават добре със гуми като Butterfly Feint Long 2, или 3 И много от зъбите на TSP.
И едните и другите са скъпички. Разбира се сигурно има и много други възможности които не са изпробвали, не съм зъбар не мога да кажа коя колко е ОК.
Това което съм сигурен - за да играеш със зъби трябва да изучиш не един а два раьлични стила! т.е 2-но време в години. Има си своя кеф но всеки си избира.
Ако вземеш контролно сърво и Гладки гими може да си сложиш по - мека на BH и по-Жива на FH.

Осноено разликата е че със зъбите повечето BH движения се изпълняват отгоре надолу, или надолу и настрани, което предполагам ти си свикнал.
При Гладка гума е обратното - Нагоре и напред. и то не с "отворена" хилка а отвесна или наколнена напред. С което предполагам не си свикнал и затова ти хвърчат топките в тавана.
Предвид хилките с които си играл бих ти препоръчал нещо от тенисдискаунта no сега трябва да тръгвам smile

#2 Re: екипировка » Нова ракета/ракети » 2018-07-16 15:59:41

wink2  Здр. Мисля си че си точно за ниско бюджетните фирми, които предлагат ниво над фабричните. Загледай в тенисдискаунт-а Palio Yinhe Frendship.

#3 Re: Общ форум » Тенис на маса на открито » 2018-07-04 09:02:03

А да уточниш леко квартала, може да поиграем вечер в Борово например. По-рядко на други места.

#4 Re: Общ форум » Бекхенд » 2018-06-07 15:00:38

Дървото BTY Primorac и аз си го купих скоро и ми харесва, явно е въпрос на вкус.
Дори ми се струва че е малко по-бързо от другите ми off- ракети. Поне Xiom Omega V europe ми идва повече катапулт ефекта.
Както ракзата, така и на Доник, Тибхар, Ксиом, Стига и т.н. гумите са добри.
Чидесно ми се струва с Donic Acuda P2 на FH, За Бекхенда Donic Acuda P3, Donic Blue Storm Z3 , или Tibhar Evolution EL-P
Все са чудесни гуми.  smile  drinks

Новото топче ... ново разочарование - дразни и Утепва удоволствието от играта.
Както казах в друга тема "да поиграем едно мачле с ептен мека топка" - удоволствието е същото  sad

#5 Re: Общ форум » Бекхенд » 2018-06-06 13:10:21

Vladivlad писа
emillio писа

Tenergy 05fx чудно му пасва, но е скъпарска, има и много алтернативи smile

Алтернативите са от дълъг зъб за 5 лева до друг относително скъп тензор за 80-90 лева, подобен на Тенерджи-то.

laughingsmiley  Бате Влади, и аз знам 2-3 зъбари ама никой от тях вече не пипа зъби дори и за 20лв. Или TSP Или Файнт лонг 2 някой и 3 ама 2 били по-по-най smile Да де ама и те не са от евтинийките...

#6 Re: Общ форум » Бекхенд » 2018-06-06 11:28:57

Tenergy 05fx чудно му пасва, но е скъпарска, има и много алтернативи smile

#7 Re: екипировка » Какви топчета си купувате. » 2018-06-01 15:09:33

Не съм играл със два цвята АБС, тези не ги помня отвартните,
А по-старите 40+ PVC надписа беше черен с малко червено мисля .

#8 Re: екипировка » Какви топчета си купувате. » 2018-06-01 09:56:14

leviatan писа

Най-добрите топчета тренировъчни за мен в момента са Корнилио една звезда, но от синия печат (новите), а не червения. Прави са и скачат правилно. Приличат страшно много на Нитаку 3 звезди, но са три пъти по-евтини.

Tочно на тези топчета попаднах около 15ти миналикя месец Досега само няколко удара имах с АБС и не бях възторжен ама иди-доди става.

Обаче тези в зала която беше около 22 градуса, страшно разочарование!!! Потрошиха играта, издразниха ме яко и ги насипах обратно в раницата на колегата да върна старото 40+ от същата марка. Съвсем друга, прилична игра.  Каза, че ги е купил от доказан вносител, много му ги похвалили и т.н. Цената не чух не съм и питал но е била над 1,00 лв.
За прави ~ прави, за скокливи определено не са - яко мързеливи, за тегло се усещат по-тежки но по-скоро е илюзия. Не знам какво ги прави толкова отвратителни със сигурност. Предполагам 1. Ниското вътрешно налягане. 2. Мека при допир повърхност, амортизира много.
Ако това е бъдещето на тениса - мерси.  Ще сменя спорта ако не си намеря повече евтини тренировъчни топки. Ако ще и целуидни. Надявам се братята китайци да оценят че не първенствата а милионите любители правят оборота. и да произвеждат милиярди скокливи топки  tongue

#9 Re: Въпроси и отговори » Питанки на един профан. » 2018-05-30 16:48:28

freeman писа

Не че нещо, ама не ми излиза магазин  mad

В магазин ще ги има поне по 1лв, 1,20 топчето Ако си вземеш 20 х 0.50 за 13,70 си ги взимаш от Еконта до вас утре. smile Ти си реши.

Още нещо, колкото по-ново е топчето става по-гадно и разваля удоволствието. Ако намериш стари целуидни топки - най-добре. Най- новите за сега са пълен крах, пробвах Cornilleau ABC 40+ един приятел купил с кеф радва се ще играем днес с чисто новите топки...   Е няма такъв кенеф! Хем тежко хем мързеливо хем гуми не работят направо ужас. Аз го оприличих на мека футболна топка - Приятна игра ohmy Махнахме ги преди да ги счупим не знам колко са здрави.
От 40+ добри станаха Tibhar SL 40+ иначе и от тях бяха 2-3 години мъка.
Предполагам АБС-а до 2020 ще станат добре надути топки. Не зная как ги леят безшевно, може би после като се охладят много им пада нялягането и стават мързеливи. А може и да не сме уцелили марка.
Така или инак радвам се че имам за сега доста от старите. Дано братята Китайци не спрат да ги правят за милионите любители.

#10 Re: Въпроси и отговори » Питанки на един профан. » 2018-05-30 13:41:19

Препорьчвам от olimp sport tibhar basic за тренировки и durable  tongue  доставка до офис на еконт под 4лв.  biggrin  drinks

Board footer

Powered by FluxBB