#1 Re: екипировка » OFF хилка за начинаещ » 2018-09-09 09:25:40

Привет Fr3nzy

Доник 800 е нещо което парите са му повечко от възможностите. Обаче има не толкова лоша основа.
Дървото мисля че е първото в което слгат карбонови слоеве от серията така че можеш да му отлепиш остарелите гуми и после да опиташ да почистиш гадното лепило. Става ама е играчка.
Купи си две свестни гуми например Tibhar Rapid, Tibhar Rapid soft от Olimpsport за по-европейска игра,

или бюджетен вариaнт: FH-Power BH-Dragon

Имаш и опцията да прегледаш раздела купува/продава там ще намериш някои малко използвани гуми на добри цени. Ако дървото вече е увредено, Виж това

#2 Re: Въпроси и отговори » Хилка с една гладка и една назъбена страна? » 2018-07-27 10:14:50

Здравей,

Основно трябва да решиш дали искаш да променяш играта си или да се занимаваш с компексна и сложна двустранна игра.
Зъбите са три вида и според мои приятели зъбари, ударите се получават добре със гуми като Butterfly Feint Long 2, или 3 И много от зъбите на TSP.
И едните и другите са скъпички. Разбира се сигурно има и много други възможности които не са изпробвали, не съм зъбар не мога да кажа коя колко е ОК.
Това което съм сигурен - за да играеш със зъби трябва да изучиш не един а два раьлични стила! т.е 2-но време в години. Има си своя кеф но всеки си избира.
Ако вземеш контролно сърво и Гладки гими може да си сложиш по - мека на BH и по-Жива на FH.

Осноено разликата е че със зъбите повечето BH движения се изпълняват отгоре надолу, или надолу и настрани, което предполагам ти си свикнал.
При Гладка гума е обратното - Нагоре и напред. и то не с "отворена" хилка а отвесна или наколнена напред. С което предполагам не си свикнал и затова ти хвърчат топките в тавана.
Предвид хилките с които си играл бих ти препоръчал нещо от тенисдискаунта no сега трябва да тръгвам smile

#3 Re: екипировка » Нова ракета/ракети » 2018-07-16 15:59:41

wink2  Здр. Мисля си че си точно за ниско бюджетните фирми, които предлагат ниво над фабричните. Загледай в тенисдискаунт-а Palio Yinhe Frendship.

#4 Re: Общ форум » Тенис на маса на открито » 2018-07-04 09:02:03

А да уточниш леко квартала, може да поиграем вечер в Борово например. По-рядко на други места.

#5 Re: Общ форум » Бекхенд » 2018-06-07 15:00:38

Дървото BTY Primorac и аз си го купих скоро и ми харесва, явно е въпрос на вкус.
Дори ми се струва че е малко по-бързо от другите ми off- ракети. Поне Xiom Omega V europe ми идва повече катапулт ефекта.
Както ракзата, така и на Доник, Тибхар, Ксиом, Стига и т.н. гумите са добри.
Чидесно ми се струва с Donic Acuda P2 на FH, За Бекхенда Donic Acuda P3, Donic Blue Storm Z3 , или Tibhar Evolution EL-P
Все са чудесни гуми.  smile  drinks

Новото топче ... ново разочарование - дразни и Утепва удоволствието от играта.
Както казах в друга тема "да поиграем едно мачле с ептен мека топка" - удоволствието е същото  sad

#6 Re: Общ форум » Бекхенд » 2018-06-06 13:10:21

Vladivlad писа
emillio писа

Tenergy 05fx чудно му пасва, но е скъпарска, има и много алтернативи smile

Алтернативите са от дълъг зъб за 5 лева до друг относително скъп тензор за 80-90 лева, подобен на Тенерджи-то.

laughingsmiley  Бате Влади, и аз знам 2-3 зъбари ама никой от тях вече не пипа зъби дори и за 20лв. Или TSP Или Файнт лонг 2 някой и 3 ама 2 били по-по-най smile Да де ама и те не са от евтинийките...

#7 Re: Общ форум » Бекхенд » 2018-06-06 11:28:57

Tenergy 05fx чудно му пасва, но е скъпарска, има и много алтернативи smile

#8 Re: екипировка » Какви топчета си купувате. » 2018-06-01 15:09:33

Не съм играл със два цвята АБС, тези не ги помня отвартните,
А по-старите 40+ PVC надписа беше черен с малко червено мисля .

#9 Re: екипировка » Какви топчета си купувате. » 2018-06-01 09:56:14

leviatan писа

Най-добрите топчета тренировъчни за мен в момента са Корнилио една звезда, но от синия печат (новите), а не червения. Прави са и скачат правилно. Приличат страшно много на Нитаку 3 звезди, но са три пъти по-евтини.

Tочно на тези топчета попаднах около 15ти миналикя месец Досега само няколко удара имах с АБС и не бях възторжен ама иди-доди става.

Обаче тези в зала която беше около 22 градуса, страшно разочарование!!! Потрошиха играта, издразниха ме яко и ги насипах обратно в раницата на колегата да върна старото 40+ от същата марка. Съвсем друга, прилична игра.  Каза, че ги е купил от доказан вносител, много му ги похвалили и т.н. Цената не чух не съм и питал но е била над 1,00 лв.
За прави ~ прави, за скокливи определено не са - яко мързеливи, за тегло се усещат по-тежки но по-скоро е илюзия. Не знам какво ги прави толкова отвратителни със сигурност. Предполагам 1. Ниското вътрешно налягане. 2. Мека при допир повърхност, амортизира много.
Ако това е бъдещето на тениса - мерси.  Ще сменя спорта ако не си намеря повече евтини тренировъчни топки. Ако ще и целуидни. Надявам се братята китайци да оценят че не първенствата а милионите любители правят оборота. и да произвеждат милиярди скокливи топки  tongue

#10 Re: Въпроси и отговори » Питанки на един профан. » 2018-05-30 16:48:28

freeman писа

Не че нещо, ама не ми излиза магазин  mad

В магазин ще ги има поне по 1лв, 1,20 топчето Ако си вземеш 20 х 0.50 за 13,70 си ги взимаш от Еконта до вас утре. smile Ти си реши.

Още нещо, колкото по-ново е топчето става по-гадно и разваля удоволствието. Ако намериш стари целуидни топки - най-добре. Най- новите за сега са пълен крах, пробвах Cornilleau ABC 40+ един приятел купил с кеф радва се ще играем днес с чисто новите топки...   Е няма такъв кенеф! Хем тежко хем мързеливо хем гуми не работят направо ужас. Аз го оприличих на мека футболна топка - Приятна игра ohmy Махнахме ги преди да ги счупим не знам колко са здрави.
От 40+ добри станаха Tibhar SL 40+ иначе и от тях бяха 2-3 години мъка.
Предполагам АБС-а до 2020 ще станат добре надути топки. Не зная как ги леят безшевно, може би после като се охладят много им пада нялягането и стават мързеливи. А може и да не сме уцелили марка.
Така или инак радвам се че имам за сега доста от старите. Дано братята Китайци не спрат да ги правят за милионите любители.

Board footer

Powered by FluxBB