#1 Re: екипировка » Предложения за покупка на лепкава китайска гума. » 2018-08-09 12:17:01

bonchef писа

Привет. Моля за предложения за лепкава китайска гума , освен за модел така също и от къде да бъде купена- за предпочитане това да е някакъв Ураган. В тенисдискаунт  гледам, че Урагани  не се предлагат. Много се блазних от разните предложения за Урагани от ТТ11 и ТТпро, но се зачетох из нета и видях , че пишат че в голяма степен това са фалшификати струващи нищо пари , а продавани скъпо- в някои случаи и до 180 долара. Моя скромен опит от един такъв Ураган купуван от Тенисдискаунт- за 29 лв. показа , че тази гума заработи учудващо добре едва след 5 години. Лепкавостта и обаче отдавна  е изчезнала. Упражнявайки на робота топспин под масата когато трябва да удариге топката отзад на 3 часа с тази гума дори с лек удар се получаваше топка с такава добра траектория и хубаво въртене, че при отскока в половината на масата топката отскачаше едва едва. За сравнение същото изпълнение с Тибхар Аурус софт топката летеше на порядъци по бавно и отскачаше значително по високо след контакта в масата. Донякъде се блазня от страшната пасивна игра на тези гуми. Из материали прочетени из нета и видеа на ЕмРатТич видях, че оригиналните Урагани имали "къдрава" линия на правоъгълника ограждащ щемпелното лого на ITTF-  нещо  си забравих  какво беше нататък. Никъде обаче не съм виждал на снимка на рекламиран Ураган за продажба такава къдравост , а там линиите са идеално прави. Отделно от това прочетох от някакъв друг "вещ" специалист твърдения, че национални Урагани оригинални в продажба от търговци не могат да се намерят защото тези гуми се правели за всеки състезател индивидуално и никой любител не би могъл да играе с тях успешно и няма да имат търговски успех. Можело обаче да се  намерят в продажба оригинални Провинциални и комерсиални версии производство на DHS, които също били много  хубави гуми, но и там  трябвало да се внимава защото имало камара фалшификати. Бихте ли дали предложения и да споделите опит.

Принципно, всички 'угаганести' гуми искат едни 20-ина часа активно блъскане (силни удари) докато се поразпука подложката и съответно гумата да добие нормално работно поведение. След това, обаче, траят просто брутално дълго - всеки си преценява за неговото ниво, но за активно играещ любител, това са може би *минимум* година и половина активна игра 3-4 пъти седмично.

Някои хора използват бустер още преди първоначалното залепяне на гумата, за да се ускори разпукването на подложката; ефектът на бустера с времето намалява и изчезва, но независимо от това, търсеният ефект за ускорено разпукване и леко омекване на подложката вече е добит.

Ураганестата гума (лепкаво-грапава, с плътна подложка) си има предимства - много силен фалц и специфичното рязко "пропадане" на топката след отскока в полето на противника. В същото време, има и недостатъци - заради лепкавостта е по-чувствителна към противниковото въртене и също така иска по-мощно и по-дълго "водене" на топката при удар (съответно по-висок разход на енергия и по-бавно връщане обратно в изходна позиция).

Аз лично започнах от нулата (от пълно безхаберие за тенис оборудването) и след доста четене и пробване, съм се убедил, че ураганестите гуми най-добре ми пасват за форхенд страната. Предпочитам TG3Neo/TG2Neo заради изначално по-меката подложка. H3Neo е просто прекалено твърда гума за аматьорското ниво, на което играя (няма чак толкова силни удари, че да се използват предимствата на толкова твърда гума).

Последно - относно това, че в момента в tennisdiscount-а няма наличност на повечето класически ураганести гуми - има наличност на една друга гума, от която аз лично съм във възторг: Galaxy Yinhe JUPITER II, като препоръчвам по-меката версия (39 градуса). Гумата *изключително много* прилича като поведение на TG3Neo и се справя прекрасно с пластмасови и ABS-топки. За цената, на която се предлага в момента е с просто уникално съотношение цена/качество. Лично мнение, разбира се. Мисля си, че повечето хора не са я пробвали и не подозират колко е добра. Аз съм пробвал 38-градусова черна Jupiter 2, купена от tt-store, докато я предлагаха; от доста време я нямат в наличност, предполагам не е имало достатъчно търсене. Пак казвам, според мен е отлична. Като за проба, 17.50 едва ли ще притеснят някого.

Успех с ураганестия проект smile

#2 Re: Въпроси и отговори » Залепяне на нова гума върху фабрична хилка » 2018-07-11 23:16:57

Ицо Димитровград писа

Приятелю мога да ти предложа малко употребявано дърво Tibhar Stratus Power Wood 30 лева + 2 броя нови квадрати неразпечатани черна/червена гуми Yinhe Galaxy Moon medium sponge 40 лева.
Общо дърво и гуми 70 лева.
При сериозен интерес може аз да ти ги изрежа и залепя на дървото.
Телефон 0898351715 или ЛС

Дървото е прекрасно, а за тази цена си е направо жест. С други думи, офертата си я бива от всякъде. Браво на колегата, че подкрепя твоя ентусиазъм.

#3 Re: екипировка » Дърво и гуми за любител » 2018-07-11 23:12:08

tweeg писа

Всички тука сме офанзивни играчи - чак ръцете ни се схващат от  "сечене" като идем на някой турнир smile

rofl  rofl  rofl  rofl  rofl  rofl  rofl
....аааа, човек... отдавна не се бях смял до мускулна треска на челюстните мускули...

... самата истина си е.

А по темата - подкрепям препоръчаната първоначална смяна само на гумите. Иначе промяната в чувството на комбинацията става твърде генерална и трябва повече време и ядове докато се свикне... еле пък със скована ракетна установка за изстрелване на топчо-совалки в космоса, за която трябват свръх-човешки умения да я управляваш.

#4 Re: купувам/продавам » Продавам Donic Appelgren Allplay Senso, Yinhe 980, OSP Martin » 2016-12-26 21:30:23

Колега, хайде да полюбопитствам *дали* и ако "да" *за колко* би се разделил с Appelgren-а и тънкия ураган 3 върху него? (т.е. без дългия зъб - макар да е нов, не играя с дълъг зъб)

(разбира се, ако получиш предложение за цялата комбинация - директно го приемай; много ясно, че това е по-добрият вариант за теб)

#5 Re: купувам/продавам » Cornileau aero off+ soft carbon,лепило с тулуол » 2016-03-16 20:48:38

Знаех, че шансовете да е от голяма глава не са високи, но трябваше да опитам. Животното, на което бих сменил черната гума е 162/152...

#7 Re: Въпроси и отговори » Еластичност , грапавост и градуси. » 2015-03-16 17:28:15

Наистина страхотен отговор! Професор Градинаров за пореден път демонстрира класа.

#8 Re: Места за тренировки, треньори и цени » търся си партньори за тренировка и игра (София) » 2014-07-19 19:05:41

Въпреки, че тенисът на маса определено вече ми е влязъл под кожата, ако трябва да бъда съвсем честен, нивото ми все още е доста ниско - тепърва усвоявам правилната техника и спефицичната за ТМ двигателна координация. Нямам още изграден стил, но като цяло залитам към комплексната игра (комбинация от сечене от по-далечна дистанция, от къса - 'бутане' с вариация на въртенето или флип, от средна - добре-насочен топспин и блокиране, с акцент върху точното пласиране в полето на противника); експериментирам и с всички видове хватове, но за момента като че ли шейкхендът ми се получава най-прилично; стремя се да имам поне по 2 активни (вработени) инструмента за всяка от ключовите ситуации.

Основният ми проблем - трудно, да не кажа мъчително направо, намирам с кого да играя. Вярно, заети са хората, не мога да ги виня. И все пак, може би е време това да се промени wink2

Бих играл (поне веднъж) с абсолютно всеки, в общо взето всяка от залите в София. В идеалния случай, обаче, си търся партньор/и за тренировъчни занимания: фокусирани занимания с конкретна работа по подобряване на елементи от играта, без прекалено много приказки (за сметка на удовлетворението от задружното напредване и все по-усъвършенстваната и кефеща игра). Ако конкретният партньор за момента е доста по-добър от мен, мога да му подавам мултибол или нещо друго което е по силите ми, за да може и той да работи пълноценно.

Предпочитани зали за редовни съвместни тренировки: ДКТМ (Люлин), Ескант (Кр. Поляна), може и др. зали, до които се стига с метрото (пр. залата на НСА до френската гимназия в центъра, в часовете, когато е отворена за външни посетители)

Дни и часове: характерът на работата ми е такъв, че имам възможност във всеки от дните и по всяко време (след предварителна уговорка) (преводач на свободна практика съм); донякъде предпочитам през деня, но за повечето хора (със стандартно работно/учебно време) това не е опция, така че съм отворен към всякакви варианти.

Ако има желаещи за съвместно трениране (или просто игра), аз съм Владо (Белокапов); за контакт: ЛС или e-mail: v.belokapov@mail.bg.

(NB: ако за някой има значение, аз лично съм на 35 г.; нямам нищо против да играя с някой, който е много по-млад или много по-възрастен; имам твърде много да уча в този спорт и у всеки мога да намеря нещо ценно, а надявам се - и да дам на всеки по нещо)

#9 Re: купувам/продавам » Артикули от Владивлад » 2014-02-10 16:44:15

Тази комбинация под номер 4 - може ли някоя снимка? (евентуално грамаж)

Другата въпросителна, която кръжи в главата ми е - 152/157?!? това не трябва дали да е дефанзивно дърво с доста по-голяма глава?

#10 Re: С каква комбинация да играя? Кое дърво или гума да избера... » Моля за съвет. » 2013-08-09 10:16:10

Дървото е възхитително - много, много добър контрол при късата игра и същевременно мощност при удари далече от масата. Оптималната зона (sweet spot) е доста голяма като за дърво изцяло от дървесни пластове. Имай предвид, че е бързичко (разбиращите твърдят, че е откровено си е OFF, т.е. по-бързо отколкото е обозначено). Моето е с Hurricane 3 Neo на ФХ и TG3 Neo на БХ, но доколкото четох преди да си взема TSPW, повечето нападателни гуми му пасват добре.

Board footer

Powered by FluxBB