#1 Re: мнения и препоръки » Препоръка за дърво и гуми до 40$ » Вчера 10:42:59

Ако ти представлява интерес мога да ти предложа следната ракета за 90лв. Дърво Нитаку Латика с много малък дефект в края на главата -около 2мм  не пречи на играта по никакъв начин, дървото е с оригиналната кутия, червена гума Тибхар Рапид - макс. дебелина- само изрязана и опитана за 10 минути, на практитка нова, черна гума Тибхар Аурус Саунд на около 40 часа игра, но гумата има ресурс още около 5 месеца активна игра. При цената  от 90 лв. реално  едната гума  ти е без пари.

#2 Re: екипировка » Дърво и гуми за любител » 2018-07-19 17:06:10

Вари Спин е много контролна гума, тя предполага преди всичко Олраунд игра. Това което си взел т.е.  саунд гума пък било то  на които и да било производител не е гума за начинаещ нито дори за  основно  напреднал.  Има много специфика в играта на тези гуми. Разбира се никой професионалист няма да играе със саунд гума. Това са гуми за напреднали амбициозни  любители. Говоря за успешна игра по турнири, не че не можеш  да играеш с тях. Първо трябва да сложиш подходящо дърво,  ОФФ  или ОФФ+  с под средната еластичност -флекс. Тези гуми имат трудна пасивна игра т.е. такива топки трябва да  се играят активно  което не е много лесно за начинаещ, а назад от масата губят мощност затова  се комбинират с мощни дървета. Имат и много положителни черти разбира се. Аз самия дълго време съм играл точно  с Аурус Саунд. Много може се изпише.  Да тренираш  е най важното. Не очаквай да можеш скоро да ги управляваш като Вари Спина.

#3 Re: екипировка » Дърво и гуми за любител » 2018-07-19 14:50:47

За да се нанесе равномерно лепилото е добре да имаш малко дунапренче  под  ръка  или да се ползва това на самата туба с лепило ако тя разполага с такова , то нанася равномерен слой. За да не ти се получава на пластове и да се напластява трябва върху дървото първоначално  да сложиш достатъчно количество лепило така щото, като го разнесеш по повърхноста да не се оказва , че е недостатъчно за да покрие цялата повърхност на дървото и да  ти се налага да добавяш ново количество от шишето. Или кръгообразно или зигзагообразно по дървото полагаш от тубата лепило и после разнасяш с дунапрена в едната и след пълно покритие  в кръстосана посока за да стане равномерно нанасянето. Пак казвам лепилото трябва да е достатъчно, дори да е малко в повече дунапрена го обира. По лошия вариант е да  е недостатъчно.

#5 Re: Въпроси и отговори » Избор на гума » 2018-07-11 19:57:38

Добрия спин и скорост ще са добри колкото за 50лв. Ако вдигнеш бюджета ще получиш повече  спин и скорост.

#6 Re: видео » Интересно разкритие за китайските истински гуми » 2018-07-05 15:28:14

След като на мен не ми стана ясно дали ЕмРатТич е мъж или жена което не е важно, но на мен ми е любопитно не мога да не отбележа , че е засегната интересна тема. С една част от нещата съм съгласен с друга не. Но това си е мое мнение. По отношение на ъгълът на хвърляне на гумата мисля, че важна роля играе геометрията на зъбите и колко далеч са разположени един от друг. И не само това разбира се. Еластичност, дебелина на горницата, твърдост на гъбата  и камара други неща дето аз не знам. В този ред на мисли не ми е ясно как чрез доработка можеш да направиш ъгълът на гумата да стане нисък. Добаротката по скоро  би оказала влияние в обратна посока  т.е. към повишаване на ъгълът на хвърляне на гумата. По скоро  гумите на тези състезатели са изработени специално за тях от самия производител с определени показатели поискани от самите играчи. Много  ми беше смешно как на Панагюрище 2016 мисля при срещите си Каракашевич ходеше и опипваше ракетите на противниците, вярно нямаше китайци па и  той по скоро гледаше самата ракета , а не конкретно да пипа  гумата. Има логика тези много добри играчи да ползват специална екипировка , която да не допада на  широкия  кръг любители.  Но евтини китайски гуми пробвах и то бая камарка. В крайна сметка се отказах от тях защото производството им често се различава , като качество, после  лошо съотношение обратна връзка към скорост и фалц на гумата. Цената им разбира се е без конкуренция. Не че не стават за любител, но пък от друга страна всеки сам си решава къде да си даде парите. Качеството ми на игра винаги е  било едно и също независимо с какви гуми играя, кефа обаче  е различен и при положение , че мога да си го позволя защо да не  си купя скъпите гуми. Със сигурност китайските гуми не са пригодни за широкия кръг любители. То може би затова и Т05  има такава популярност.

#7 Re: Въпроси и отговори » Въпрос за Xiom Vega Pro » 2018-06-29 09:32:10

Единствено значение на лепилата от новия вид,  според мен поне е колко лесно след това ще махнеш лепилото от гумата. Двете които си посочил предполагам  правят много тънък и здрав филм, TIBHAR    е такова и след това  свалянето става изключително трудно. Аз купувам вече няколко пъти тук от Лао Бао  и съм доволен , че после можеш да го отделиш от гумата сравнително лесно.

#8 Re: мнения и препоръки » Търся да купя дърво OSP? » 2018-06-15 09:22:19

Не че имам такова дърво, обаче мисля, че би било добре да напишеш кой от моделите търсиш. Ако намираш за нужно разбира се.  Въпросния унгарец предлага цялата гама дървета от ДЕФ. до ОФФ+. Разликата в поведението им  ще е значителна.

#9 Re: купувам/продавам » Stiga clipper » 2018-06-13 10:15:45

Имам WOOD. Ако ти представлява интерес.

#10 Re: Общ форум » Бекхенд » 2018-06-07 16:10:33

Препоръка за БХ гума на каквото и да било дърво е трудно да се даде без да бъде уточнен стилът на играча. От значение и какви удари приоритетно се изпълняват от БХ. Също така ниво на владеене на техниката на ударите. Цели, които си е поставил играча. Приморац ОФФ-  си е много добро дърво. Не е прекалено бързо нито много бавно. Не залита в крайностите на  много  "флексовите"   или много скованите дървета. Не е много меко нито много твърдо. Това дава възможност да се поставят голям кръг от гуми с различна твърдост на подложката. Даването на съвет за гума и дърво е много субективно и крие много рискове. Съвета един вид посочва нещо конкретно което може да не допада на  питащия. Аз лично предпочитам собствения опит при избора на гуми или дървета. Обикновено  първо определям какво искам да подобря или премахна, като вредно в ракетата с която играя в момента. Следва  малко четене по форуми за ориентация. Може да получите ценна информация относно тегло или други  интересуващи ви неща. Обикновено гледам от какво се оплакват ползващите инвентара. Купувам и пробвам на различни дървета  и с различни гуми. Играя на робот срещу прави и подсечени  топки. Правя топспин , сека, подсичам и  опитвам късо пускане до мрежата. Ако не се изкефя хвърлям на камарата и продължавам със старата ракета. Често това дето ви кефи ще ви убие на  турнир- разбирай ще губиш срещите поради липса на контрол. Това са само препоръки иначе каквото и да сложиш все  хилка ще стане.

Board footer

Powered by FluxBB