#1 Re: Въпроси и отговори » ремонт на желязна тенис маса » Вчера 15:48:26

"Лепенето" е с електрожен освен ако не се изпробва някаква екзотика със специално лепило. Както е казал Емилио желязото е скъпо, а за качествена повърхност ще ви трябва т листи с дебелина поне 2мм. ако не и повече. Старите такива маси мисля бяха с по дебела  ламарина, така че варианта шкурене си остава най приложим ако масата не е съвсем съсипана. Ако имате виброшлайф ще стане по лесно, иначе ръчна  "газ". Ползвайте  дунапренен валяк, той наслагва гладко по повърхността.

#3 Re: Представяне » chinese coach | table tennis tips » 2018-05-22 09:49:21

Ем да може и мъж да е. Аз направих този извод от изречението , че живее във Франция с китайския си приятел. Даже по вероятно аз да съм направил погрешен извод. Не съм слушал какво говори  щото там не се  справям, четях текста по клиповете.

#4 Re: Представяне » chinese coach | table tennis tips » 2018-05-21 10:47:10

Писах "три" часа и явно съм просрочил времето за постване, жалкооо. Не мога изпиша всичко наново. На английски не мога да пиша, мога само  да разбера какво е написано.  Изненадан съм , че става въпрос за жена. Гледал съм клипове и съм чел по форуми обяснения на въпросната виетнамка както се оказва. Мислех, че е мъж и то треньор. Поставения въпрос за развитието - (прогреса) на един любител ме вълнува много  и често съм правил анализи с часове какво да направиш за да прогресираш. Най вероятно, като ми остане време ще пусна тема с разсъжденията ми по въпроса. Иначе адмирации за дамата. От това дето съм гледал и чел от нея тя  разглежда техническата част на нещата. За един любител каквито са повечето от нас техническите подробности са само парче от картината.

#5 Re: Въпроси и отговори » timo bool spirit и Viscaria » 2018-04-30 12:58:16

Без да се повтарям с написаното в ревюто само ще акцентирам на някои неща. Вискария е малко по-"прецизно" дърво по мои убеждения. Твърде е възможно защото моето е 86-87гр. докато Спирит-а , които имам е 94гр. Акцента на Вискария е към по топспин ориентирана игра. Акцента на ТБС е леко изместен към по-скоростната игра. Въпреки че Вискария е по дебелото дърво тя е по еластична, придава повече фалц в топката при топспин именно по тази причина. Получавате и по висока арка на топспина при ползване на идентични гуми. Да, има и разлика във формата на главите и явно за някои това има значение. Вискария се усеща по мека това също е причина за добавения фалц в топката. Макар  и изградени с еднакви материали двете дървета се усещат по различен начин в ръката. Тензори или Тенерджита върху двете дървета изискват много добра ръка. Ако ви се налага да правите повече от два пасивни удара в разиграване, айде най-много три и то рядко, такава комбинация не е за вас. Не заради друго, а просто  ще си губите точки.

#6 Re: екипировка » На вашето внимание Butterfly Innerforce Layer AL » 2018-04-30 12:05:08

Безконтролното сечене над масата в  80 процента е резултат от меката гума в твоя случай. В смисъл, като се абстрахираме от мисълта за неправилен подход на ръката. Като цяло меката гума е трудно управляема на пасивни топки. Активна игра над масата и  рядко пасивни топки това е философията. Меката гума е по удобна за активна игра над масата. Не говорим за профи играчи. Там и цели и тренировки са други.  Инерфорс серията са си композитни дървета и имат изразена "еластичност". Наистина искат опитни ръце. След всеки турнир съм на ръба да сменя дървото, това с което играя с чисто дърво. Имам 3 реномирани уж  плюс още два композита класики пробвани за известно време. Не заради друго, а заради евентуалната възможност да получа малко по контролирана ракета. Това виждам обаче когато насреща ми се появи опитен противник. Контрола върху топката се оказва решаващ.  Другия важен момент е гумата, дори по важния касаещ контрола. Именно  силно фалцовите и катапултиращи гуми трудно се  управляват. Играта с тях обаче е голям кеф. С такива гуми пасивната игра е сведена до минимум. Ама и съм се нагледал на турнири как хора грабнали "ферарита" не успяват да задържат 3 различни по фалц и посока топки на масата.

#7 Re: екипировка » Топчета 40+ , които най-много се доближават до целуидните » 2018-04-20 11:22:32

Последните с които играх на Тибхар 3 звезди, която е 40+ топка и е мисля някаква последна тяхна разработка защото вече няколко пъти отивайки на турнир и виждайки топката ме питат " каква е тази топка" , "да не е стара"  и т.н.,  което ме навежда на мисълта, че не е широко популярна. Ще погледна допълнителните означения, които имаше по топката. Като поведение, а и като цвят, много леко жълтеещ ли  как да го определя,  силно наподобява Нитаку Премиум  3 звезди. Но топката се усеща малко по мека от Нитаку-то и с малко по голямо отклонение от сферичността. От 10 топки мисля 2-3 излязоха леко криви. Купувал съм ги от Владо от Варна. Но си спомням че имаха някакво наименование. Ще го погледна просто  не си го спомням, а ги нямам в момента пред очите си.

#8 Re: екипировка » Топчета 40+ , които най-много се доближават до целуидните » 2018-04-20 09:53:44

Снощи поиграхме с тези топки и отзивите са положителни. От 20 бройки нямаше "криви". Чак  съм изненадан. Сега ще се чудя дали да рискувам с цяла кутия. Поведението на топката е много добро, като да се усеща възлека, но  едва забележимо. От моите наблюдения през годините съм забелязвал, че с лека топка се играе по лесно. В смисъл, че тя не лети толкова бързо и ти дава повече време за реакция. Тази разлика се усещаше най осезаемо при различните модели  стари топки от целулоид. Вярно, че те се въртяха повече. Въпреки това бяха по управляеми. При новия стандарт на топките  тези разлики по отношение на теглото  са по незабележими.

#9 Re: екипировка » Топчета 40+ , които най-много се доближават до целуидните » 2018-04-19 16:23:49

Днес поръчах 20 бр. от въпросната Ясака. Довечера ще ги пробвам за сферичност. Дано само за пореден път не са ми пратили селектирани пробни бройки  за зарибявка.

#10 Re: Общ форум » Защо е това негативно отношение към зъбите? » 2018-04-18 10:15:31

Този или е много беден или много си обича хилката. Ако е първото да се свърже с мен ще му пратя една в по добро състояние без пари.

Board footer

Powered by FluxBB