#1 екипировка » Тенис роботи от среден и висок клас. » 2019-02-12 16:26:06

bonchef
Replies: 0

Привет. От едно известно време насам обмислям идеята за покупка на  робот от среден или висок клас. Разредиха ми се партньорите за игра и  гледам да компенсирам някак пък и  на децата и другите покрай мен ще е полезен. Четох  ревюта, гледах клипове. Въпросите си остават. Ако някой  е ползвал такива роботи моля да сподели впечатления. Имам предвид роботи от сорта на Amicus Expert , Prime, Tibhar robo Pro Master, Genius, Donic / Newgy Robopong 2050, Smartpong robot TJ- 3000BL . Попаднах и на разни други модели обаче  покупката им е свързана с пазаруване от чужбина и не съм  сигурен дали да предприема тази стъпка свързано е с гаранции, документи, евентуално мита  и т.н. Какво търся от възможностите на робота? Да има възможност за подаване на различни топки по фалц, скорост, посока  свързани в последователност примерно от 5-6 топки. Естествен летеж на топката- под това имам предвид максимално да се доближава до реалните удари в игра с противник. За пример ще дам, че аз имам правен робот, който за такъв се справя доста успешно, но страничния фалц е толкова неестествен, че почти е невъзможно да се играе срещу него или поне в много ограничен диапазон. Колко полезни са тези поредици от  различни топки? Лесен за обслужване ако е възможно. Да е надежден.  Гледах клипове на упражнения на робот и изглеждат добре обаче ми прави впечатление, че голяма част от изхвърляните от робота топки имат сравнително висока параболична траектория характерна за ударите на начинаещи играчи. Предполагам, че това може да е въпрос на настройки на самия робот. Бих се радвал на всякакви бележки , които да се имат предвид при покупка на такова съоръжение. Още доста мога да изпиша за нещата които ме глождят, но ще  стане доста нещо. При положение , че въпросните струват от 2000 лв. нагоре, а на Андро модела доближава 5К  е добре човек добре да помисли преди да даде такива пари.

#2 Re: екипировка » Препоръчайте ми дърво подобно на следното » 2019-01-21 11:27:52

Смяната с по бързи гуми винаги ще увеличи скоростта на ракетата........... "Само и само тогава когато играча може да постигне тази скорост."  Всяка една смяна на инвентар обаче води неминуемо до промяна в начина на изпълнение на ударите и рефлектира върху играта. По бързата ракета не означава непременно нещо положително, напротив понякога дори по често означава точно обратното. Играта е комплексна и не е изградена само от нападателни удари където бързата ракета би имала преимущество. С по бързата ракета много по трудно се изпълняват премерени и тактически удари, промяна на фалца, управление на този в идващата към вас топка. Именно по тези удари в игра ще познаете добрия играч. Относно изброените последни три дървета ако това , че струват по 300лв. за всеки от моделите не е фактор купете някой от тях. Това са класики и си струват парите. Наемам се да прогнозирам обаче успеха от турнир при ползване на някое от тези дървета събрани с бързи гуми при  тренировка на играча по малка от 4 пъти в седмицата за поне 2-3 години. Успеха ще е нищо и половина. Много добри дървета, но и много взискателни. Ако обаче се играе за кеф предно казаното от мен е без значение.

#4 Re: Въпроси и отговори » Xiom Vega Intro » 2019-01-17 21:39:48

Аха. Ти ш`ме накараш да си я купя тази гума. Аурус  софт си е много добра гума играл съм с такава около 1 година. Имам следния въпрос, горницата на това Интро толкова ли е тънка колкото на Ауруса? Поради много тънката си горница Ауруса има изключително чувство кога  се хваща топката обаче и доста хвърля ако не играеш активно по леките фалцови топки. Мда.... ще помисля малко, но обикновенно , като почна да мисля означава почти на 90% че ще я купя гумата  за проба. То от проби на гуми и дървета та чак не остава време да свикна с инвентара. И като поиграя с едно нещо 2 месеца чак се радвам на себе си как вкарвам топката. Остава да измисля начин  как да не сменям инвентара.

#5 Re: Въпроси и отговори » Xiom Vega Intro » 2019-01-17 14:15:50

Привет Ивайло. Да ти кажа и  аз на няколко пъти съм заглеждал това Интро. Като съм си мислел, че евентуално това ще е някакъв по контролен тензор. Кажи впечатления след като я пробваш. И аз се нагледах на последния турнир на следните изпълнения. Болшинството от играчите са грабнали ОФФ дървета и Т05 от двете страни. Като резултат и то не само персонална констатация се оказваше, че без първите 15  и то не всички от тях даже, изпитвахме сериозни затруднения с качественото връщане на  качествен противников сервиз. Резултата е изключителна малка възможност за оставане в играта. При нуждата от редуциране на скоростта  на топката, малцина успяваха да правят това щото хилката е заредена с толкова мощ, че чак ти иде в повече при този случай. И те така де.

#6 Re: купувам/продавам » Търся си » 2019-01-17 12:02:51

Мога да предложа в категорията две дървета всяко от които оценявам на по 45 лв. И двете дървета са чисто нови  в кутиите си. Само съм ги пробвал.  1. Donic Person powerallround.  Права дръжка тежи 84 гр. Тибхар Рапид  само изрязана гума - червена и черна гума Ясака Марк 5- с гумата е играно около 20 часа. Мога да предложа и по "свирепи" гуми, но не бих ги препоръчал на начинаещ, като  Ауруси например или Стига Калибра. Другото дърво е Xiom Diva - 75гр. права дръжка - особено подходящо за начинаещ играч поради лекотата , която има позволяващо лесно управление на топката. Така сглобена ракета с което и да е от дърветата или гуми ще възлезе на 80лв. Ако ти представлява интерес пиши на лични.

#7 Re: купувам/продавам » Купувам хилка » 2018-12-20 09:55:31

Това е линк към дървета които продавам.  http://forum.tabletennis-bg.org/viewtopic.php?id=9616. Посочил съм цени. Атакуваща ракета е много общо. Пиши предпочитания за  поведение на дървото , сковано , гъвкаво   и т.н.- Предпичитания за гуми , меки , твърди , дебелина.  Гуми не съм посочил но мога да предложа. Ако нещо ти събуди интерес пиши на лични.

#8 Re: Общ форум » Как да се забави играта. » 2018-12-14 10:32:35

Идеята е не да се играе върху посочените от мен маси, а просто върху по бавни плотове в сравнение със сегашните и с равномерен отскок разбира се. Ами забавянето на играта е с цел да стане по привлекателна за гледане от "обикновени" хора. Добрите ще играят на порядъци по бързо от такива, като нас но не и със сегашната скорост.  Международната федерация с увеличаване размера на топката именно такъв опит направи да забави играта, което иде да покаже, че в тази връзка се мисли от доста време.

#9 Общ форум » Как да се забави играта. » 2018-12-13 16:03:25

bonchef
Replies: 3

От доста време идеята за забавяне на играта с цел да бъде тя по привлекателна  за наблюдение от обикновения зрител е на дневен ред ако мога така да се изразя. В тази насока  размера на топките се смени, имаше  и идеи за промяна височината на мрежата, а ако не бъркам май се обсъждаше и промяна на размера на самата маса. В крайна сметка се промени само размера на топката щото се прецени, че  другите предложения или няма до доведат до нищо ново или ще навредят.  Всички знаем, че играта стана още по бърза. Онзи ден обаче след поредния опит да бъдем изгонени от залата където играем се наложи да почнем да играем на ново място и върху нова маса. Масата е Офис 1 супер стор. На всички предполагам е известна тази маса, тя си е шир потреба и е предназначена за игра от хора без претенции, които просто да чукат топката. Опитвайки се да играем върху тази маса се оказа следното: самия плот е доста тънък и поради тази причина топката не иска много да скача. При сервиране с долен фалц топката бележи  тенденция към много малък отскок и отделно от това и слаба постъпателна скорост. При къси разигравания топката пак по същия начин оставаше хем къса хем ниска. При нормални разигравания много често се оказваше, че замахваме в празното щото изпреварвахме топката. Наложи се да играем със съвсем премерени удари за да вкарваме в масата. Та разсъждавам аз дали няма да е добра идеята просто да бъде променен материала от който се изработват масите т.е. да е по мек. Така ще се забави играта. Да, вярно че това ще противоречи на основното изискване за 30см. отскок на топката. Ще ме  извините малко по памет цитирам, но имаше изискване за тенис масата какъв отскок трябва да осигурява. Но ако това правило се измени си мисля, че играта ще стане по бавна щото ще позволява много тактически удари. Отделно от това част от енергията на топката ще се убива и при контакт със самата маса и това ще кара играчите или да удрят още по силно за да и запазят скоростта и да рискуват прецизност или  просто да удрят по прецизно и с по ниска скорост и повече фалц. Само предполагам на базата на това дето опитваме вече 1 седмица. Вярно голяма мъка ама и сеир голям. Вие какво мислите за идеята?  Разбира се това  което предлагам е само общата насока за постигане на целта може да се промени и коефициента на сцепление на повърхността на масата с топката чрез използване на специална боя за покритие. Аз съм търсил доста из нета нещо по въпроса дали има някакъв определен коефициент на който трябва да отговарят масите за тенис , но не  съм успявал да намеря нещо конкретно.

#10 Re: купувам/продавам » Продавам / Заменям комбинация Стига » 2018-12-10 12:32:36

За какво заменяш? Дай някакви примери за дърво и гуми  или ако търсиш някакви конкретни показатели в ракетата.  Аз имам камари от  дървета и гуми.  Кажи какво не ти харесва в ракетата, която предлагаш, имам предвид като поведение  в игра. Доколкото знам Ебенхолц е дърво за игра близо до масата с мощен топспин.

Board footer

Powered by FluxBB