#1 Re: мнения и препоръки » гуми за карбоново Gewo » Вчера 12:48:01

Разкажи малко за дървото. Там към линка гледам, че няма дадени показатели за дървото, а при това положение е трудно да се даде препоръка. Защо го сменяш? Имам предвид какво искаш да коригираш в сравнение със стария инвентар? Важно е и кои удари искаш да подобриш и какво точно не ти се получава в тях.

#2 Re: екипировка » Препоръчайте ми дърво подобно на следното » 2018-11-11 19:16:09

Не си  описал какви са точно проблемите. Ракетата е едно цяло т.е. гуми и дърво. Ако трябва подробно да се навлезе в детайлите на последните две, темата става безкрайна. Ако изпълняваш предимно пасивини  удари най вероятно твоята ракета ще ти е неудобна защото ще "плюе" ,"хвърля" някъде топките където ти не искаш. И прадполагам , че е точно така. Тази която си снимал е ракета за начинаещ и предполагам е бавна т.е. с много контрол и дава по голям комфорт при пасивните удари т.е. разни бутания , подложки   и т.н. Ако обаче опиташ нападателни удари ще видиш , че твоята има преимущество стига да можеш да изпълниш ударите. На пръв прочит смени гумите с 1,5 мм. Дървото ти  е с достатъчен контрол. Ако беше в България можех да ти предложа на прилична цена една идея поконтролно дърво, но пак казвам, че по скоро гумите са ти проблема.

#3 Re: екипировка » Класически гуми » 2018-11-01 09:05:20

Относно тензорния ефект. Да това е обяснението за повишения отскок, но е само една от причините. Първи тази технология я патентоваха Стига в гумите си  "Инова" . Мисла, че тогава я кръстиха "cell"  - клетка. Като обясняваха , че са успели при производстмения процес да затворят стените на пората така , че да се получи затворен "балон" - клетка. По този начин самата гъба става по мека при контакт с топката, а после я катапултира. След няколко години мисля беше направена по важната крачка, която е същината на тензор технологията, а именно изготвяне на специална смес на каучука от два различни вида. Та молекулите на тези два вида каучук хем са свързани помежду си хем това свързване било под напрежение, като връзките между молекулите наподобявали ефекта на пружина. Т.е. при деформация тези "пружини"  се разтягат и после се  свиват, като този ефект добавя допълнителна скорост на топката. Това комбинирано с порестата подложка съвсем допълва силния катапултиращ ефект на гумата. Тази нова смес както забелязвате е тежичка. Към споменатата тензор технология трябва да се прибави и третия елемент "Tension sponge", което пък в гумите на Бътерфлай аз съм виждал още през 1992 г. когато почнах да имам достъп до такъв инвентар. В другите фирми не знам  дали са ползвали това или поне не ми е правило впечатление. Последната технология е лепене на горницата на гумата върху предварително опъната гъба. Когато производствения процес завърши и вие си купите гумата на бътерфлай и я извадите от опакавката и я сложите на масата се виждаше как гумата наподобява формата на купул. При намазване с лепило гумата стваше равна. Нещо там подложката се разширяваше. После Бътерфлай си кръстиха технологията  "High tension" . Ясно е че  като погледнете едно Тенерджи виждате , че гъбата е пореста и почти на 100 процента съм сигурен , че и останалите елементи присъстват при изготвянето на гумата , както и на всички останали модерни гуми. Може да има и още секрети, но аз знам само за тези.

#4 Re: екипировка » Класически гуми » 2018-10-31 15:43:08

Тенерджи серията имат "твърда" за моята игра гъба. А всички ТЕ имат еднаква гъба и се различават само по геометрията на пъпките на горната гума от където се получават и различните усещания за  05, 64, 80, 25 . Тук разбира се изключвам FX  версията им. Как да е. Явно модерното си е модерно.

#5 Re: екипировка » Впечатление Стига интенсити карбон » 2018-10-31 15:37:01

Е ако има повече отзиви  и те съвпадат до някъде би могло да се направят някакви що годе точни  изводи и преценки. Но това са само насоки разбира се. Лошото е че самите производители най-често сипят само суперлативи за даден модел и те може би са верни , но за ръцете на опитни играчи.
https://ttgearlab.com/2018/05/29/stiga- … -lab-test/
Слагам горния линк. Обзора е за Стига Носталгия серията , но в сравнителните скали има и това дърво сравнено с други подобни. Просто да си извадиш косвени изводи.

#6 Re: екипировка » Класически гуми » 2018-10-31 12:12:24

Не, не се обиждам. Стилът ми на игра не е безапелационна атака. Няколко пъти съм опитвал да играя с Т05  и съм установявал, че повече ми пречат  отколкото да ми помагат. От това дето съм ходил по турнири съм виждал много хора да играят с Т05  и изключително малко от тях да ползват гумата за това дето е направена.

#7 Re: екипировка » Класически гуми » 2018-10-31 11:04:08

Последното нещо което преследвам в търсенето на класическа гума е по-ниската и цена. Не ми е проблем всеки месец да си купувам Т 05. Не виждам смисъл да го правя, след като не ми върши работа. В първия си пост съм писал защо търся класическа гума, а именно поради по - големия контрол. Но пак е по скоро с проучвателна цел. Не пречи да се изразят различни мнения. По едно време дори бях започнал да ползвам по - бавни гуми и да ги презаляпям преди всяка игра, говоря за старите гуми. Лошото е че всичко се превръща в едно безкрайно бъркане и правене на лепила и смеси и последващо постоянно чистене на  гумата  и в крайна сметка до унищожаването и. Та се отказах де  от тази практика.

#8 купувам/продавам » DONIC PERSON POWERALLROUND » 2018-10-31 08:33:26

bonchef
Replies: 0

Продавам въпросното дърво. Права дръжка , ново в кутия. Само почуках топката върху него и разбрах , че не е моето дърво. Цена - 50лв.  Ако има интерес мога да предложа и гуми за сглобяване на цяла ракета с допълнителни уточнения с потенциалния купувач. Нещо се провалих с качването на снимките, така че при интерес пишете на лични ще пращам снимки на Вайбър или пощи.

#9 Re: екипировка » Класически гуми » 2018-10-31 08:14:02

Тенерджи не е тензорна гума до толкова до колкото Бътерфлай използват друга дума за същата или подобна технология. Тенерджи си е достатъчно отскоклива и трудно управляема гума. Разгледах под силна лупа гъбата на Ракза  и на Рапид. Две гуми от различни поколения. Та при Ракза гъбата е силно пореста - така както е при новото поколение гуми на различните производители,  докато при Рапид гъбата е почти плътна. В този ред на мисли това , че производителките  не ползват думата тензор не означава , че гумата няма същото поведение  , като тензорите. Аз имах предвид действително гуми от старото поколение.

#10 екипировка » Класически гуми » 2018-10-30 15:07:34

bonchef
Replies: 13

Привет. Някой от колегите тук ползва ли класически гуми? Ако да, какъв е стилът му на игра и колко дебела гума ползва? Под "Класически" разбирам гуми преди вградения тензорен ефект. Примери - Срайвър и разновидностите  му  , Марк -5, Рапид, Спиди Спин, Мендо МР, Копа  и други. Значи аз направих два опита с Марк-5  и с Рапид. Направих обаче и грешката да купя мах. дебелина. Защо реших да опитам тези гуми? Заради по големия контрол най-общо казано. Какво установих? Да, гумите имат по голям контрол на пасивни топки, но са сравнително твърди. За да генерирате скорост трябва да  удряте силно. Лоша обратна връзка заради твърдостта. Топката, поради мах. дебелина на гумите, която избрах грешно трудно стига до дървото. При Олраунд дърво трудно ще постигнете хубава скорост. Ами това общо взето споделете  и вие впечатления  от ползвани такива гуми. Тук отново ще повторя, че Марк-5 според мен не е гумата която аз познавам от 1991г. Сегашната е по твърда, горницата по нединамична. Но пък през 1991г. нямаше тензори и този ефект се постигаше с лепилото, така че и сравнението ми може да е поизветряло с времето и новите усещания на новите гуми.

Board footer

Powered by FluxBB